2017. augusztus 11. 10:31

Az Öböl-menti "Mészáros-birodalom" is fogadja a csapatot.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Nagy biznisz reményével kecsegtető, hatnapos útra invitálja a vállalkozókat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). A jelentkezők Kuvaitba és Ománba mehetnek feltérképezni az üzleti lehetőségeket idén november 5. és 10. között. Az MKIK egyebek mellett azzal csábítja az érdeklődőket, hogy a szállásköltségek felét - korlátozott számban - a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, azaz a PADI finanszírozza.

A jegybanki alapítványi világban a PADI dolga a kis- és középvállalkozások tudományos, vállalkozási ismereteinek bővítését célzó programok, pályázatok menedzselése. Ideértve a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztését is. Ha pedig a konkrét célokat nézzük, akkor vélhetően a "külföldi tapasztalatszerzés támogatása" lehet az a küldetés, ami által az ehhez hasonló üzleti utak részleges finanszírozását bele tudják illeszteni az alapítvány tevékenységébe.                       

S hogy miért éri meg részt venni a szállással, utazással együtt, de a kedvezmény és egyéb költségek nélkül számolva nagyjából 500 ezer forintos úton? A kamara szerint az Öböl-térség a világ egy gazdaságilag fejlett, magas vásárlóerővel rendelkező régiója. Magyarország történelmileg jó kapcsolatokat ápol Kuvaittal, Omán pedig a régió többi országához képest kisebb vállalati méreteivel nyújt potenciált a magyar vállalkozások számára - írták az ajánlóban.

Az utazóknak lehetőségük van egy- illetve kétágyas szobákat foglalni. A kamara által ajánlott szállodák közül a kuvaiti Holiday Inn-ben az egyágyas szobát 146 euróért (a kamara által kalkulált árfolyam szerint nagyjából 45 800 forintért) lehet kivenni egy éjszakára, a duplaágyasért pedig 178 eurót (kb. 55 900 forintot) kell fizetni.

Az ománi Al Falaj hotelben valamivel olcsóbbak az árak, az egyágyas szoba 119 dollárba (34 000 forintba) kerül, a duplaágyas 136 dollárba (38 000 forint) - legalábbis ezek a tarifák szerepelnek a programjban.

Szoba az ománi hotelben 

A javasolt repülőjegy egyszeri átszállással 296 400 forint, illetékkel együtt. Erről a jelentkezőknek maguknak kell gondoskodniuk. Mindehhez jön még a vízum, ami itthon, csoportosan intézve 7700 forintból jön ki.

A kamara olyan vállalkozások jelentkezését várja, akik érdeklődnek az Öböl-térség iránt, exportorientáltak, és innovatívak. Ezek közül is főleg a gépiparban, megújuló energiában, éelmiszeriparban, logisztikában, feldolgozóiparban érdekelt cégeknek szól az ajánlat. Előnyben vannak azok, akik önkéntes tagjai a kamarának, illetve a Közel-Kelet és Észak-Afrika tagozat tagvállalatai. Őket preferálják a jegybanki alapítvány biztosította szállásköltség-kedvezmény megítélésekor.

Az üzleti út részeként az ománi Zubair Co. központjába is elviszik a csoportot.

Ez a családi alapú ipari konglomerátum kábé annyi üzletágban szerzett már érdekeltséget, mint itthon Mészáros Lőrinc. Ott vannak az autóiparban, az energiaiparban, a pénzügyi szektorban, az ingatlanpiacon, vagyis megkerülhetetlen szereplői az ománi gazdaságnak. A program szerint e cégnél tartanak majd üzletember-találkozót a magyar vállalkozók részvételével.

A csoport csak akkor indul el, ha legalább 10 jelentkező összegyűlik, akik értik és beszélik az angolt, mert tolmácsot a kamara nem tud biztosítani. Jelentkezni augusztus legvégéig lehet.

Nem ez az első alkalom, hogy külföldi üzleti utat szervez az MKIK, korábban az észak-afrikai térségbe is hirdettek már ilyen lehetőséget. Az utazás szervezésében visszatérően közreműködik a B2SKY Travel iroda, mint ahogy a most ajánlott közel-keleti út esetében is velük áll partnerségben az MKIK.

Baka F. Zoltán

mfor.hu