2p

Az mfor-nak azt mondta, nem akarnak belenyúlni a sörpiacba.

Támogatom a kezdeményezést - jelentette ki mai tájékoztatóján a lex Heineken-nek kapcsolatos véleményét firtató kérdésünkre Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter egyetért azzal, hogy az önkényuralmi jelképek használatát szabályozni kell. Egyben cáfolta, hogy a javaslattal a kormány célja a sörpiac átrendezése lenne. Szerinte a fogyasztók választása, ízlése tudja befolyásolni a piacot.


Az elmúlt napokban pedig olyan értesülések láttak napvilágot, hogy az önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását tiltó törvényjavaslat igazából csak a porhintést szolgálja, valójában nem a Heineken vörös csillagos logójáról szól a történet. Hanem arról, hogy a négy nagy sörgyártó által uralt piacon egyre kevesebb tere marad a kis sörfőzdéknek, akik erősen lobbiznak azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. A tárcavezető most ezt a feltételezést cáfolta.

Varga egyébként abból az apropóból tartott tájékoztatót, hogy megkezdte működését a Nemzeti Versenyképességi Tanács. Ennek tagja mások mellett Parragh László, Hernádi Zsolt, és Csath Magdolna is (a teljes névsort itt olvashatják). Az mfor hiányolja a tanácstagok közül az autóipar, a gyógyszeripar, a turizmus képviselőit, mivel a kormány gazdaságfejlesztési stratégiáiban ezek az ágazatok rendre kulcsfontosságú területként szerepelnek.

A miniszter az optimális működéséhez szükséges létszámmal magyarázta kérdésünkre a tanács összetételét. Szerinte akár 50-60 szakértőt is fel lehetett volna kérni a munkára, de a tapasztalatok szerint egy nagy testület működése kevésbé hatékony, s a meghívottak is elismert szakemberek a maguk területén. A tanács tagjai egyébként nem részesülnek külön javadalmazásban.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!