3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A zsindely, könnyű súlya és költséghatékonysága révén napjaink népszerű tetőfedő anyaga. 

Alkalmas olyan tetőszerkezetek esetében is, amelyek a nehéz tetőcserepet nem bírnák el. 

Gyakran alkalmazzák kerti tárolók, teraszok, kerti pavilonok tetőfedésére, hiszen praktikus és esztétikus megoldást jelent.

Zsindelytető készítése szakszerűen

A zsindelytető készítésekor nem elég megvásárolni a zsindelyt, hanem úgynevezett zsindely alátétlemezt is be kell szerezned. Ezenkívül szükséged lesz zsindelyragasztóra és zsindelyszegre, amelyekkel egyszerűen és gyorsan, te magad is el tudod készíteni a kerti tároló vagy pavilon tetőborítását. 

A Káplár fatelepeken a zsindelytető készítéshez szükséges anyagokat megvásárolhatod vagy a cég webáruházából megrendelheted. A vállalat az IKO Superglass téglány zsindelyeket forgalmazza, amelyekkel az IKO ArmourBase Pro alátétlemezek, és az IKO zsindelyragasztók is kompatibilisek, ugyanis figyelni kell a termék megrendelésekor erre a szempontra is. 

Amikor tetőt készítesz, azt is fontos átgondolni, hogy milyen terhelések fogják érni. Mekkora lesz a szélterhelés, s ez milyen irányból fogja leginkább érni? Milyen lesz a tető hó- és vízterhelése? Természetesen az időjárási viszonyokat nem befolyásolhatod, viszont azoknak megfelelően kell meghatározni  például a tető dőlésszögét, illetve a tetőfedő anyagokat. 

  

Miért használj alátétlemezt?

A szerkezeti tetőkeret és a zsindely közé kell felszögelni a zsindely alátétlemezt, aminek használata számos előnnyel jár. Nézzük, melyek ezek az előnyök!

  • Ha a szerkezeti tetőkeret és a zsindely közé alátétlemezt helyezel, megnöveled a tetőszerkezet élettartamát, hiszen plusz egy védőréteget alakítasz ki a faszerkezet és a külvilág között.
  • Ha a zsindelytető valamilyen oknál fogva megrongálódik, eltörik, bereped, az alátétlemez extra védelmet jelent a nedvességtől. A tetőszerkezetbe jutott nedvesség ugyanis nagy károkat tud okozni, hiszen a fa penészedni, korhadni kezd a nedvesség hatására.
  • Abban az esetben, ha a tető szerkezete nem teljesen egyenes, a tetőalátéttel létre lehet hozni az egyenletes felületet.  
  • Mivel az alátétlemez tökéletesen illeszkedik a tetőfedő keretre, meg tudja akadályozni a víz, illetve a levegő bejutását a tetőszerkezethez. Ezzel akár a tető szélterhelését is növelheted. 

Kezdd kicsiben!

Ha ki szeretnéd próbálni a zsindelytető készítését, mielőtt belevágnál a ház vagy a kerti pavilon tetejének elkészítésébe, csinálj kisállatodnak zsindelytetős házikót. Egy ilyen kisebb méretű “épület” elkészítése kis költséggel jár, és begyakorolhatod vele azt a technikát, amit majd egy nagyobb méretű épület esetében már tökéletesen fogsz alkalmazni. Nem utolsó sorban kutyusod vagy egyéb kis kedvenced is örülni fog az új otthonának.

A zsindelytető készítése a tetőfedés kedvező árfekvésű, költséghatékony megoldása. A tökéletes szigetelés érdekében érdemes zsindelyalátét lemezt beszerelni, ami a költségeket nem, viszont a tető élettartamát jelentősen megnöveli.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!