<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A zsindely, könnyű súlya és költséghatékonysága révén napjaink népszerű tetőfedő anyaga. 

Alkalmas olyan tetőszerkezetek esetében is, amelyek a nehéz tetőcserepet nem bírnák el. 

Gyakran alkalmazzák kerti tárolók, teraszok, kerti pavilonok tetőfedésére, hiszen praktikus és esztétikus megoldást jelent.

Zsindelytető készítése szakszerűen

A zsindelytető készítésekor nem elég megvásárolni a zsindelyt, hanem úgynevezett zsindely alátétlemezt is be kell szerezned. Ezenkívül szükséged lesz zsindelyragasztóra és zsindelyszegre, amelyekkel egyszerűen és gyorsan, te magad is el tudod készíteni a kerti tároló vagy pavilon tetőborítását. 

A Káplár fatelepeken a zsindelytető készítéshez szükséges anyagokat megvásárolhatod vagy a cég webáruházából megrendelheted. A vállalat az IKO Superglass téglány zsindelyeket forgalmazza, amelyekkel az IKO ArmourBase Pro alátétlemezek, és az IKO zsindelyragasztók is kompatibilisek, ugyanis figyelni kell a termék megrendelésekor erre a szempontra is. 

Amikor tetőt készítesz, azt is fontos átgondolni, hogy milyen terhelések fogják érni. Mekkora lesz a szélterhelés, s ez milyen irányból fogja leginkább érni? Milyen lesz a tető hó- és vízterhelése? Természetesen az időjárási viszonyokat nem befolyásolhatod, viszont azoknak megfelelően kell meghatározni  például a tető dőlésszögét, illetve a tetőfedő anyagokat. 

  

Miért használj alátétlemezt?

A szerkezeti tetőkeret és a zsindely közé kell felszögelni a zsindely alátétlemezt, aminek használata számos előnnyel jár. Nézzük, melyek ezek az előnyök!

  • Ha a szerkezeti tetőkeret és a zsindely közé alátétlemezt helyezel, megnöveled a tetőszerkezet élettartamát, hiszen plusz egy védőréteget alakítasz ki a faszerkezet és a külvilág között.
  • Ha a zsindelytető valamilyen oknál fogva megrongálódik, eltörik, bereped, az alátétlemez extra védelmet jelent a nedvességtől. A tetőszerkezetbe jutott nedvesség ugyanis nagy károkat tud okozni, hiszen a fa penészedni, korhadni kezd a nedvesség hatására.
  • Abban az esetben, ha a tető szerkezete nem teljesen egyenes, a tetőalátéttel létre lehet hozni az egyenletes felületet.  
  • Mivel az alátétlemez tökéletesen illeszkedik a tetőfedő keretre, meg tudja akadályozni a víz, illetve a levegő bejutását a tetőszerkezethez. Ezzel akár a tető szélterhelését is növelheted. 

Kezdd kicsiben!

Ha ki szeretnéd próbálni a zsindelytető készítését, mielőtt belevágnál a ház vagy a kerti pavilon tetejének elkészítésébe, csinálj kisállatodnak zsindelytetős házikót. Egy ilyen kisebb méretű “épület” elkészítése kis költséggel jár, és begyakorolhatod vele azt a technikát, amit majd egy nagyobb méretű épület esetében már tökéletesen fogsz alkalmazni. Nem utolsó sorban kutyusod vagy egyéb kis kedvenced is örülni fog az új otthonának.

A zsindelytető készítése a tetőfedés kedvező árfekvésű, költséghatékony megoldása. A tökéletes szigetelés érdekében érdemes zsindelyalátét lemezt beszerelni, ami a költségeket nem, viszont a tető élettartamát jelentősen megnöveli.