2020. január 30. 08:38
mfor.hu

Februártól lesz képernyőn a TV2 és az RTL Klub hasonló jellegű álarcos showja is, a Nicsak, ki vagyok? és az Álarcos énekes. Még az is lehet, hogy egyszerre lesz a két műsor premierje.

A cikk eredetileg a media1-en jelent meg.

Mint arról a Media1 tavaly novemberben számolt beszámolt, a Big Picture televíziós konferencián Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy az RTL Klub képernyőre tűzi Magyarországon a The Masked Singer című formátum magyar változatát. A műsort akkor még tükörfordításként, A maszkos énekes címmel emlegette a sajtó, később azonban kiderült, hogy a műsor magyar változata Álarcos énekes címmel kerül képernyőre, és mint a SorozatWiki nyomán a Media1 is beszámolt róla, a vártnál jóval hamarabb, már februárban látható lesz az RTL-en.

A nagyszabású showműsorban álarcban lévő 12 híresség énekel, és csak a show végén derül ki, kiket rejtenek az álarcok. A formátum kifejlesztője, az RTL Grouphoz tartozó FremantleMedia Limited. 

A Big Picture konferenciára tavaly november 5-én került sor, ekkor védték le az alarcosenekes.hu domént is.

 A TV2 új műsora is álarcos szereplőkkel jelentkezik, román formátumot vettek meg

TV2 Média Csoport rá egy hónapra, december 4-én a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) levédett Nicsak, ki énekel? címmel egy ábrás védjegyet. Bár már ez a cím sokat sejtetett a védjegy-regisztrációkat követők számára azzal kapcsolatban, hogy valami hasonló dobásra készülhet a TV2, mint az RTL Klub, mostanra a SorozatWiki megtudta, hogy tényleg az RTL Klub által bemutatni kívánt Álarcos énekeshez nagyon hasonló formátumról van szó, és a TV2 szintén februárban fogja bemutatni.

Ám a levédett védjegy ellenére a show nem ezzel az eredetileg tervezett Nicsak, ki énekel címmel? címmel, hanem azt némiképp megváltoztatva, Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada címmel érkezik majd.

A TV2 YouTube csatornáján már látszik is egy előzetes a hamarosan képernyőre kerülő Nicsak, ki vagyok? című showműsorról.

A TV2 és az RTL Klub tehát ismét egymáshoz két nagyon hasonló formátumot indít egymással szemben, ami megmagyarázhatja azt is, miért hozta előrébb az RTL Klub a saját showját ahhoz képest, mint ami várható volt Kolosi Péter előadása alapján, amelyben még arról beszélt, hogy a The Masked Singer magyar győztesét az év végéig ismerhetjük meg.

Érdekesség, hogy a TV2 a megváltoztatott műsorcímet még nem kezdte el levédetni az SZTHN-nál, legalábbis még nem látszik ennek nyoma a hivatal oldalán.

A SorozatWiki szerint egyébként a TV2 a román Mysteries in the spotlight című formátumot vette meg, mely 2011-ben indult Demascarea névvel, az utóbbi években pedig Scena misterelor címmel volt látható a román Antena 1 csatornán.

Csapatok küzdenek majd a TV2 showjában

Az oldal által megszerzett leírás szerint a TV2-es showműsorban két háromfős sztárcsapat versenyez majd egymással: a feladatuk mindössze annyi, hogy felismerjék és leleplezzék a színpadi produkciót bemutató hírességeket. A dolgukat azonban megnehezíti, hogy a versenyzők látványos, külsejüket elfedő monumentális jelmezekben adják elő a produkciókat, tőlük teljesen szokatlan stílusban.

A formátum egyik érdekessége, hogy a sztárcsapatok, a stúdió közönsége és a televízió előtt ülő nézők egyszerre izgulhatnak, és együtt leplezhetik le a versenyzőket. Minden versenyző kiléte csak akkor derül ki, ha kiesnek a versenyből, addig szabad a találgatás.

Az oldal egyébként azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az RTL Klubon és a TV2-n akár ugyanazon a napon kerül majd képernyőre az Álarcos énekes és a Nicsak, ki vagyok? premierje.

A TV2 már előbb felfigyelt a műsorra, mint hogy az RTL Klub megtette a bejelentését

A TV2-nél is megerősítették, hogy érkezik az új showműsor. Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Tavaly a Budapesten megrendezett NATPE nemzetközi televíziós műsor és filmvásáron figyeltünk fel az Antena Group műsorára, ugyanis a szakmai zsűri beválasztotta 2019 három legeredetibb formátuma közé. A kollégáim azóta azon dolgoznak, hogy a magyar nézők számára szórakoztató és igazán izgalmas formában kerüljön rövidesen képernyőre”

A Stanchev által emlegetett NATPE nemzetközi tévés konferencia egyébként tavaly júniusban volt Budapesten, vagyis ha igaz, amit Stanchev nyilatkozott, akkor a TV2 már a Big Picture-ön elhangzott RTL-es bejelentés előtt is készült az új show elindítására.

A témával foglalkozott a TV2 Tények is, ahol elmondták, hogy a nézők a TV2 Live applikációval szavazhatnak is majd.

Egyébként nem először fordul elő, hogy az RTL Klubon és a TV2-n hasonló nagyszabású show fut egymással szemben. Emlékezetes példa 2018-ból, amikor az RTL Klub lopással vádolta meg a TV2-t, amiért az RTL Klubon látható A Fal című gameshow ellen a TV2-n A Piramis című kísértetiesen hasonló műsor került adásba. A TV2 a vádakat visszautasította.

(media1)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.