3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt hónapokban tapasztalható infláció nemcsak az árazásra gyakorolt komoly hatást, hanem az alapbérekben is változásokat figyelhetünk meg.

A Process Solutions könyvelő vállalat ötven magyar ügyfél adatait vizsgálta a bérelemek változásával kapcsolatban. Az elemzés során a 2022. júniusában érvényben lévő alapbéreket hasonlították össze a 2023. júniusi alapbérekkel, valamint arra is keresték a választ, hogy változtattak-e a cégek a cafeteria rendszerükön 2022-ről 2023-ra, illetve vezettek-e be új, egyéb pénzbeni juttatást, például költségtérítést vagy bónuszt.

Átlagosan 17 százalékkal emelkedett az alapbér a felmérés szerint. Fotó: Depoistphotos
Átlagosan 17 százalékkal emelkedett az alapbér a felmérés szerint. Fotó: Depoistphotos

Az összes vizsgált cégre az átlagos alapbér növekedés 17,02 százalék volt, ettől csak kissé marad el a medián, ami 16,18 százalék a bérváltozásokra vonatkozóan.

A kisebb létszámú cégek esetében mind az átlag, mind a medián a teljes populációra vetített értékek körül mozog (átlag 17,25 százalék, medián 16,77 százalék). A legmagasabb növekedés a közepes méretű cégeknél figyelhető meg, itt az átlag 18,34 százalék, a medián is hasonlóan magasabb, 17,2 százalék. A legkisebb bérnövekedés a nagy létszámú cégeknél volt, itt az átlag csupán 14,87 százalék, a medián pedig 15,09 százalék.

A béren kívüli juttatásnál más a helyzet 

Fordított trend tapasztalható a cafeteria megváltoztatása és egyéb, új bérelemek bevezetését tekintve. Leginkább a nagyobb vállalatoknál figyelhető meg, hogy változtattak a cafeteria rendszerükön – megemelték a keretet vagy új elemet vezettek be –, ez a szám pedig egyre csökken, párhuzamosan a foglalkoztatottak számával.

A vizsgált cégek körében az egyik legnépszerűbb új juttatás a "car sharing” volt. Új bérelem bevezetése is főként a nagyobb létszámmal rendelkező vállaltoknál volt jellemző, leginkább távmunka, home office költségtámogatás formájában, míg a kis létszámú cégek esetében egyáltalán nem történt ilyen változás.

Nem mutatkozik szignifikáns különbség azonban attól függően, hogy a vállalatoknál inkább fizikai vagy szellemi munkát végző foglalkoztatás jellemző, habár szellemi foglalkoztatású munkavállalók esetében a cégek nagyobb arányban vezettek be valamilyen egyéb plusz juttatást az alapbér változása mellett.   

A Process Solutions nem csupán magyar vállalatok körében végzett felmérést, hanem hasonló módon a szlovák és cseh piac éves adatait is összehasonlította.

Mind a PS szlovák, mind a cseh irodája által elemzett adatok alapján elmondható, hogy a bérváltozás mértéke kisebb, és jobban közelít egymáshoz az átlagos bérváltozás és a medián. A vizsgált szlovák cégek esetében az átlagos bérváltozás 10,98 százalék, a medián pedig 10,24 százalék, a kutatásba bevont cseh cégek esetében még kisebb mértékkel találkozunk, az átlagos bérváltozás csupán 7,54 százalék, a medián pedig 7,83 százalékos értéket mutat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!