<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

9 százalékos inflációt, 3,5 százalékos növekedést, valamint akár 7-8 százalékos fizetésimérleg-hiányt vár idénre a bankelnök, a kiigazítás mértéke sok tényezőn múlik.

Az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak adott interjút, és ebben arról beszélt, hogy a költségvetés szükséges kiigazításának mértéke több tényezőn múlik, köztük a háború további eseményei is befolyásolhatják.

"Sok függ attól, hogy sikerül-e az unióval megállapodni, az uniós forrásokhoz hozzájutni. Ha e két feltétel teljesül, 500 milliárd forintos, elhúzódó háború és uniós megegyezés nélkül akár 1700 milliárdos is lehet"

- jelentette ki Csányi Sándor.

A bankelnök idénre 9 százalékos inflációt, 3,5 százalékos növekedést, valamint akár 7-8 százalékos fizetésimérleg-hiányt vár, ezekből pedig a forint-euró várható árfolyamára is következtetett.

"Ebből milyen forintárfolyam jön ki: 360-390 között nagyon jó és nagyon rossz esetben."

Az OTP tavalyi eredményerie büszke Csányis Sándor, különösen arra, hogy a közel 500 milliárdos tőzsdei eredmény több mint 50 százalékban külföldről származott. Idén nem olyan rossz, de nem is túl jó évet vár a bankszektorban.

A cégcsoport folytatja tevékenységét Ukrajnában és Oroszországban is, utóbbiról elmondta, az orosz piac elhagyására Magyarország felől nem éreznek nyomást, ám Ukrajnából különböző szintű vezetőktől folyamatosan érkeznek az ilyen impulzusok, és a befektetők részéről is éreznek ilyen nyomást.

A teljes interjú itt is megtekinthető:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.