2p

9 százalékos inflációt, 3,5 százalékos növekedést, valamint akár 7-8 százalékos fizetésimérleg-hiányt vár idénre a bankelnök, a kiigazítás mértéke sok tényezőn múlik.

Az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak adott interjút, és ebben arról beszélt, hogy a költségvetés szükséges kiigazításának mértéke több tényezőn múlik, köztük a háború további eseményei is befolyásolhatják.

"Sok függ attól, hogy sikerül-e az unióval megállapodni, az uniós forrásokhoz hozzájutni. Ha e két feltétel teljesül, 500 milliárd forintos, elhúzódó háború és uniós megegyezés nélkül akár 1700 milliárdos is lehet"

- jelentette ki Csányi Sándor.

A bankelnök idénre 9 százalékos inflációt, 3,5 százalékos növekedést, valamint akár 7-8 százalékos fizetésimérleg-hiányt vár, ezekből pedig a forint-euró várható árfolyamára is következtetett.

"Ebből milyen forintárfolyam jön ki: 360-390 között nagyon jó és nagyon rossz esetben."

Az OTP tavalyi eredményerie büszke Csányis Sándor, különösen arra, hogy a közel 500 milliárdos tőzsdei eredmény több mint 50 százalékban külföldről származott. Idén nem olyan rossz, de nem is túl jó évet vár a bankszektorban.

A cégcsoport folytatja tevékenységét Ukrajnában és Oroszországban is, utóbbiról elmondta, az orosz piac elhagyására Magyarország felől nem éreznek nyomást, ám Ukrajnából különböző szintű vezetőktől folyamatosan érkeznek az ilyen impulzusok, és a befektetők részéről is éreznek ilyen nyomást.

A teljes interjú itt is megtekinthető:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!