3p

Miért nem szabad csak úgy legyinteni egy teleszkópos bot hasznosságára és előnyeire? Avagy mennyit nyerhetünk azzal, ha egy-egy speciális módszerhez igenis megnézzük, hogy ez az eszközfajta hogyan tud az előnyünkre válni?

Legyünk akár kezdők a horgászatban, de lehetünk gyakorlottak is, a bejegyzés kézzelfogható támpontokat fog biztosítani az okos, költséghatékony és megfontolt választáshoz. Következzenek a részletek!

Nem szabad alábecsülni egy-egy teleszkópos horgászbot hasznosságát

Annak ellenére, hogy a modern feeder, match, rakós és egyéb pálcák mellett ez a tradicionális műfaj kétségtelenül háttérbe szorult. Ettől függetlenül a funkcionalitás a régi, az előnyök pedig a mai modern pecák keretei között is érvényesülni tudnak.

Például a Damil.hu webshop horgászbot kínálatában a teleszkópos változatok nagy előnye, hogy elképesztően kis helyet foglalnak tárolásnál és szállításnál. Ráadásul a vízparton sokkal gyorsabb a bevetés előtti szerelés időigénye is.

Mindeközben az eredményesség szempontjából elengedhetetlen erőtartalék, rugalmasság, az ideális hossz és dobósúly tartomány nagyon is megvan ezekben a típusokban. Pláne, hogy ha a preferált horgászmódszer alapján sikerül közöttük választani.

Melyik módszerek kivitelezésénél lehet nyerő a teleszkópos bot?

A legtöbbeknek bizonyára a hagyományos értelemben vett fenekező horgászat jut az eszébe. Kézenfekvő megoldás, különösképpen pontyra történő pecához, vagy akár kiadós keszegezéshez, kárászozáshoz.

Rablóhalas technikákhoz is biztosíthatnak nyerő opciót ezek a kivitelek. Ott van példaként az úszós csukázás, a fenekező felszereléssel megvalósított süllőzés, vagy akár a harcsa horgászata.

Nem mellékesen hozzá kell tenni, hogy a horgászat szépségeivel épp csak ismerkedők is gyorsabban tudják elsajátítani az alapokat teleszkópos pálcával kísérletezve. Merthogy így könnyebb a manőverezés, ami korántsem hátrány.

Tanácsok a megfelelő horgászbot kiválasztásához

Kulcsfontosságú abból kiindulni, hogy hol tervezzük a pecát, milyenek az adott víz körülményei, milyen halakat szeretnénk fogni, és melyik módszert választjuk mindehhez. Ezek a szempontok jelentik az elmulaszthatatlan alapot.

Majd második lépésként már végig tudjuk venni azt, hogy mennyi legyen a bothossz, milyen dobósúly tartományban és akcióban gondolkodjunk, anyagok tekintetében mik az elvárásaink, illetve mely gyártó termékeit szeretnénk előnyben részesíteni.

Ami felettébb kedvező aspektus, hogy ezek a típusok rendszerint pénztárcabarát áron szerezhetők be. Vagyis alacsonyabb pénzösszegért cserébe tudjuk megkapni azt a funkcionalitást, amit egy jó orsóval, felszereléssel, végszerelékkel, minőségi csalival, etetőanyaggal és okos stratégiával ha megtámogatunk, akkor több esélyünk lehet a sikeres halfogásra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!