2019. március 18. 12:48
mfor.hu

Összesen 274 millió forinttal több pénz megy el a két stadionra. Az okok a megszokottak: előre nem látható körülmény.

A közbeszerzési hatóság honlapján két, stadionprojekttel kapcsolatos szerződésmódosítást is közzétettek. Az egyik a Vasas, a másik a paksi stadiont érinti.

A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI) A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI)

A Vasas létesítménye 175 millió forinttal lett drágább projekt, így az már - tartalékkeret nélkül - 6,026 milliárd forintba fog kerülni. Az indoklás szerint a kivitelezők, a Market Zrt. és a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. azért kaphat több pénzt a munkáért, mert megnőtt a műszaki tartalom, ami miatt több lesz a kivitelezési munka. A beruházási érték mellett ezek a kivitelezési határidőt is módosítják, az új határidő 2019. április 30-a lett. A Vasas stadionjának szerződését nem először módosítják és nem is először drágul a projekt. Eredetileg 5,2 milliárd forintért nyerte el a kivitelezési munkát a két cég, vagyis közel 1 milliárddal kerül többe a létesítmény.

A paksi stadion esetében ennél kisebb változtatásról van szó, a költség 99 millió forinttal nőtt nettó 2,09 milliárd forintra. Az indoklás szerint a stadion észak-keleti oldalán az eredeti műszaki tartalomban nem szereplő támfalat kell felépítenie a kivitelezőnek, a Pharos '95 Kft.-nek. Erre azért is szükség van, hogy a B lelátót biztonságosabban lehessen megközelíteni.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.