2019. március 18. 12:48
mfor.hu

Összesen 274 millió forinttal több pénz megy el a két stadionra. Az okok a megszokottak: előre nem látható körülmény.

A közbeszerzési hatóság honlapján két, stadionprojekttel kapcsolatos szerződésmódosítást is közzétettek. Az egyik a Vasas, a másik a paksi stadiont érinti.

A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI) A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI)

A Vasas létesítménye 175 millió forinttal lett drágább projekt, így az már - tartalékkeret nélkül - 6,026 milliárd forintba fog kerülni. Az indoklás szerint a kivitelezők, a Market Zrt. és a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. azért kaphat több pénzt a munkáért, mert megnőtt a műszaki tartalom, ami miatt több lesz a kivitelezési munka. A beruházási érték mellett ezek a kivitelezési határidőt is módosítják, az új határidő 2019. április 30-a lett. A Vasas stadionjának szerződését nem először módosítják és nem is először drágul a projekt. Eredetileg 5,2 milliárd forintért nyerte el a kivitelezési munkát a két cég, vagyis közel 1 milliárddal kerül többe a létesítmény.

A paksi stadion esetében ennél kisebb változtatásról van szó, a költség 99 millió forinttal nőtt nettó 2,09 milliárd forintra. Az indoklás szerint a stadion észak-keleti oldalán az eredeti műszaki tartalomban nem szereplő támfalat kell felépítenie a kivitelezőnek, a Pharos '95 Kft.-nek. Erre azért is szükség van, hogy a B lelátót biztonságosabban lehessen megközelíteni.