2019. június 17. 09:47
mfor.hu

A Debreciner egy külföldön már működő modellt honosít meg: az újság jelentősebb cikkeinek egy részét csak a fizető látogatóik érhetik el. Cserébe a szájt teljesen független - hogy nem kell megfelelniük semmiféle politikai nyomásnak, az különösen a regionális sajtóban nagy szó.

Megkezdte nyilvános és folyamatos működését a Debreciner című, idén áprilisban beharangozott online újság, írja a media1.hu. A lap különlegessége, hogy Magyarországon elsőként bevállalata az előfizetéses modellt, azaz a jelentősebb cikkeikhez csak azok az olvasók férhetnek hozzá, akik átutalták a portálnak a díjat, majd beléptek a saját tárhelyükre.

Forrás: a Debreciner Facebook-oldala Forrás: a Debreciner Facebook-oldala

     
A media1-nek a Debreciner alapító-főszerkesztője, Porcsin Zsolt még áprilisban azt mondta, 2000 előfizetőre lenne szükségük ahhoz, hogy fenntarthatóvá váljon az új oldal. Porcsin most arról beszélt, hogy egyelőre az induláshoz szükséges pénz jött össze, a folyamatos és biztonságos működés és a további fejlesztések megteremtéséhez azonban még szükség lenne további előfizetőkre.

A Debreciner úgy gondolja, az újságíró és a szerkesztő munkájába nem szólhat bele más, csupán az olvasó érdekét szabad figyelni. Az olvasói finanszírozással gyakorlatilag azt biztosítják, hogy náluk nem a pártközpont utasításait követve kell majd újságot írni, ami regionális médiában a Fidesz-közeli KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány), illetve a hozzá tartozó, a vidéki sajtó majdnem egészét uraló Mediaworks médiakiadó korában igazi ritkaság.

Porcsin Zsolték oldalát egyébként az Együtt Debrecenért Egyesület működteti, de a névrokonság ellenére az egyesületnek nincs köze a csak az egyesület megalapítását követően létrejött politikai párthoz, az Együtthöz sem. A Debreciner oldalon az előfizetési díj havi ezer forintba kerül. Éves és féléves kedvezmény jelenleg nincs, hisz előbbi 6, utóbbi 12 ezer forintba kerül összesen.

Porcsin 2016-ig a Mediaworks munkatársa volt: dolgozott a Hajdú-bihari Napló főszerkesztőjeként és a Heves Megyei Hírlap felelős szerkesztőjeként is. Akkor kellett távoznia, amikor Orbán Viktor milliárdos jóbarátja, Mészáros Lőrinc megszerezte a kiadót.

(media1)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.