1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A német darált hússal volt baj.

Élelmiszer-biztonsági eljárás indult a Lidl ellen az akciós német import darált hús miatt, miután szalmonella jelenlétét mutatták ki nyár végén forgalomba került termékeknél – tudta meg a hvg.hu.

A portál megkeresésére adott válaszból kiderült, hogy élelmiszer-biztonsági előírások megsértésének gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Lidl Magyarország Bt. ellen, miután szalmonella jelenlétét mutatták ki egy németországi üzemben előállított, előre csomagolt sertés darált hús termékben.

Az Európai Unió élelmiszer-biztonsági riasztási rendszerébe (RASFF) felkerült húsról úgy derült ki mindez, hogy a Nébih mikrobiológiai vizsgálat céljából mintát vett az áruházláncokban kapható, friss sertés darált hús termékekből. A magyar hatóság jelezte, ők tettek bejelentést az RASFF-be is, és várják a német szerv vizsgálatát.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!