2019. június 11. 17:58
mfor.hu

Egymás sarkára taposva vásárol fel adatfeldolgozással és -vizualizálással foglalkozó cégeket a Google és a Salesforce.

A Google 2,6 milliárdért a múlt héten vette meg a Looker nevű adatfeldolgozással foglalkozó startupot, a Salesforce pedig tegnap jelentette be, hogy 15,7 milliárd dollárért (nem tévedés: 15,7 milliárd dollár) ad részvényeket a Tableau nevű adatvizualizációs cégnek: a cél, hogy ily módon is segítsék a vállalkozásokat az által gyűjtött és használt adatok értelmezésében, hasznosításában, írja a TechCrunch. A Tableau tulajdonosai ebben a konstrukcióban nem készpénzt kapnak, hanem a Salesforce-ban válik tulajdonossá, oly módon hogy az adatvizualizációs cég A és B osztályú részvényeiért 1103 Salesforce-papírt kapnak. A tranzakció június 7-i áron számított értéke 15,7 milliárd dollár, ami óriási ugrás a Tableau korábbi piaci értékéhez képest: múlt pénteken még csak 10,79 milliárdot ért.

Óriási növekedési potenciál van mindkét cégben Óriási növekedési potenciál van mindkét cégben

Mindkét cég vezérkara már elfogadta az üzletet. Az akvizíció nagy lépést a Salesforce számára, amely így  tovább tudja diverzifikálni tevékenységét a CRM szoftverszolgáltatáson túl, és egyre erőteljesebben építheti ki elemzői szolgáltatását.

Mint ismert, a Salesforce szerette volna megvenni a LiknedIn-t is, ami ugyan nem sikerült, hiszen a Microsoft lett a befutó, de mostani lépése ugyanazt a célt szolgálja: a Salesforce jelenlegi vásárlóit még jobban magához kösseaz adatok intelligens hasznosítását kínálva számukra.

Összehozzuk a világ első számú CRM szolgáltatóját a világ első számú elemzőplatformjával - mondta Marc Benioff, a Salesforce elnök-társvezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a Tableau segít az adatok láthatóvá válásában és megértésében, a Salesforce pedig érti és szorosan kapcsolódik vevőihez.

A Tableau 86 ezer céges ügyféllel rendelkezik, olyanokkal, mint a Charles Schwab, a Verizon, a Schneider Electric, a Southwest vagy a Netflix. A vezérigazgató marad Adam Selipsky, ahogy a cég menedzsmentje sem változik, ahogy a székhely sem. őt, Benioff szavaiból arra lehet következtetni, hogy Seattle lesz a Salesforce második központja San Francisco után.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.