TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A techguru azzal a 420 dolláros Tesla-árfolyammal tényleg a marihuánára utalt.

Ahogy azt mindenki sejtette, valóban a marihuánára utalt Elon Musk, amikor augusztus elején arról twittelt, hogy ha a Tesla-részvények ára felmegy 420 dollárra, akkor privatizálja a vállalatot. Ráadásul mindezzel csak akkori barátnőjét, az alternatív popsztár Grimes-t akarta megnevettetni, közölte az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy az idézett twitt miatt értékpapírpiaci csalás vádjával perbe fogják Muskot.

"Bár a Tesla legnagyobb befektetői azt gondolták, ez egy komoly ajánlat, mi azt gyanítjuk, hogy Musk 20 százalékos prémiumot feltételezve azért kerekítette fel 420 dollárra a Tesla akkori részvényárfolyamát, mert ennek a számnak külön jelentősége van a marihuána-kultúrában, és mert azt hitte, a barátnője jól szórakozik majd ezen."

- közölte Steven Peikin, a SEC egyik vezető tisztségviselője.

Musk ezeket az állításokat aztán nem is vitatta a válaszközleményében, mely arról szólt, hogy mennyire elszomorítja ez a fejlemény, illetve hogy az ő cselekedeteit mindig is az igazság, az átláthatóság és a befektetők érdeke vezérelte, és a tisztesség számára a legfontosabb.

A techguru egyébként a közösségimédiás bejegyzései alapján inkább nyugtató-vörösbor koktéllal szeret lazítani, amihez régi lemezeket tesz fel, de nemrég élő adásban szívott bele egy bluntba.

(Bloomberg)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.