2018. szeptember 28. 14:23
mfor.hu

A techguru azzal a 420 dolláros Tesla-árfolyammal tényleg a marihuánára utalt.

Ahogy azt mindenki sejtette, valóban a marihuánára utalt Elon Musk, amikor augusztus elején arról twittelt, hogy ha a Tesla-részvények ára felmegy 420 dollárra, akkor privatizálja a vállalatot. Ráadásul mindezzel csak akkori barátnőjét, az alternatív popsztár Grimes-t akarta megnevettetni, közölte az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy az idézett twitt miatt értékpapírpiaci csalás vádjával perbe fogják Muskot.

"Bár a Tesla legnagyobb befektetői azt gondolták, ez egy komoly ajánlat, mi azt gyanítjuk, hogy Musk 20 százalékos prémiumot feltételezve azért kerekítette fel 420 dollárra a Tesla akkori részvényárfolyamát, mert ennek a számnak külön jelentősége van a marihuána-kultúrában, és mert azt hitte, a barátnője jól szórakozik majd ezen."

- közölte Steven Peikin, a SEC egyik vezető tisztségviselője.

Musk ezeket az állításokat aztán nem is vitatta a válaszközleményében, mely arról szólt, hogy mennyire elszomorítja ez a fejlemény, illetve hogy az ő cselekedeteit mindig is az igazság, az átláthatóság és a befektetők érdeke vezérelte, és a tisztesség számára a legfontosabb.

A techguru egyébként a közösségimédiás bejegyzései alapján inkább nyugtató-vörösbor koktéllal szeret lazítani, amihez régi lemezeket tesz fel, de nemrég élő adásban szívott bele egy bluntba.

(Bloomberg)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.