2p

A techguru azzal a 420 dolláros Tesla-árfolyammal tényleg a marihuánára utalt.

Ahogy azt mindenki sejtette, valóban a marihuánára utalt Elon Musk, amikor augusztus elején arról twittelt, hogy ha a Tesla-részvények ára felmegy 420 dollárra, akkor privatizálja a vállalatot. Ráadásul mindezzel csak akkori barátnőjét, az alternatív popsztár Grimes-t akarta megnevettetni, közölte az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy az idézett twitt miatt értékpapírpiaci csalás vádjával perbe fogják Muskot.

"Bár a Tesla legnagyobb befektetői azt gondolták, ez egy komoly ajánlat, mi azt gyanítjuk, hogy Musk 20 százalékos prémiumot feltételezve azért kerekítette fel 420 dollárra a Tesla akkori részvényárfolyamát, mert ennek a számnak külön jelentősége van a marihuána-kultúrában, és mert azt hitte, a barátnője jól szórakozik majd ezen."

- közölte Steven Peikin, a SEC egyik vezető tisztségviselője.

Musk ezeket az állításokat aztán nem is vitatta a válaszközleményében, mely arról szólt, hogy mennyire elszomorítja ez a fejlemény, illetve hogy az ő cselekedeteit mindig is az igazság, az átláthatóság és a befektetők érdeke vezérelte, és a tisztesség számára a legfontosabb.

A techguru egyébként a közösségimédiás bejegyzései alapján inkább nyugtató-vörösbor koktéllal szeret lazítani, amihez régi lemezeket tesz fel, de nemrég élő adásban szívott bele egy bluntba.

(Bloomberg)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!