2019. március 11. 19:01
mfor.hu

Lassan cserélődnek az év elején indított műsorok, a nézők számára legérdekesebb hír, hogy március 23-án visszatér a csatorna legnépszerűbb sorozata, A mi kis falunk.

Kicsit furcsán, a szezon közepén szakadt meg ősszel az RTL Klub egyik legerősebb műsora, A mi kis falunk című sorozat. Most viszont kiderült, hogy Pajkaszeg lakóit mikor láthatják ismét a nézők, a csatorna ugyanis közzétette, március 23-án 20:00-kor folytatódik. Igaz, a történet időpontja tavasz lesz, hiszen a sorozatban nagy húsvéti körmenet lesz, amely szokás szerint különleges meglepetéseket tartogat. Nem kell talán túl nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy azt feltételezzük, az RTL Klub nézettsége növekedni fog március végétől. A vígjáték ugyanis korábban sokkal erősebb számokat hozott, mint a jelenleg is futó másik sorozat, A tanár. Nagy kérdés persze, hogy ez át tudja-e lendíteni az RTL Klubot a mostani szinteken. A csatorna ugyanis a hétvégéken sem muzsikál kiemelkedően, ám vélhetőleg ennél nagyobb problémát jelent számukra összességében, hogy a hétköznapokat sem tudják úgy uralni, ahogy ezt sok éven át tették.

Hamarosan visszatér az RTL közönségkedvenc műsora Hamarosan visszatér az RTL közönségkedvenc műsora

Hétfőtől péntekig ugyanis hiába teljesít jól a Drága örökösök, olyannyira, hogy ezúttal is mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes népességben a legerősebb volt a mögöttünk hagyott héten, mégsem tudja lerázni a konkurenciát. A Szappanos család történetét ugyanis szorosan követi a TV2 ügyességi vetélkedője az Exatlon. A Palik László vezette műsor rendre jócskán felülmúlja a TV2 átlagos közönségarányát, és általában a Barátok közt ellen már nyeri a műsorsávját.

Ami a későbbi idősávot illeti, hétfőn kifejezetten jól teljesített a Cápák között, amely nem csak nyerte az idősávját, de a múlt heti számian is javítani tudott. Kedden viszont az Alvilág tovább süllyedt, az RTL idén indult krimisorozata nem tudta azt hozni, amit a csatorna hasonló produkciói tudtak. Ezúttal a kereskedelmi célcsoportban is csak 7 százalékos közönségarányt ért el, ami gyengébb, mint az egy héttel korábbi száma, így a TV2 közelmúltban újraindult vetélkedőjével, a Pénzt vagy éveket című műsorral volt nagyjából egyszinten. Az RTL Klub feje azonban nem csak az Alvilág miatt fájhat, a hét második felében a Toplista (8,7% közönségarány), a Gyertek át… (8,1%) és a Doktor Murphy (7,2%) is lefele húzta a csatorna átlagát.

Ezekkel szemben futott a Kasza Tibi vezette produkció, amelyről szintén nem lehet azt mondani, hogy tarolt volna. A műsor első szériája annak idején a csatorna számaihoz hasonlítva kiugróan jó volt, a második pedig átlagosnak mondható. A harmadik viszont az első héten inkább csak bukdácsolt, bár hozzá kell tenni, hogy az első három nap gyenge eredményét követően csütörtökön már éledezni kezdett a tippelős vetélkedő, pénteken pedig már a TV2 átlagos közönségarányát (18-49 éves korcsoportban) is túlszárnyalta. A legrosszabb forgatókönyveket ez megcáfolhatja, hiszen jellemzően ilyen esetben az első adás után egyre rosszabb számok jönnek, nem pedig fordítva mint amit a Pénzt vagy éveket esetében látunk. Ez pedig a TV2 számára akár reményteljes is lehet.

Ami a hétvégét illeti, szombaton A tanár révén még viszonylag kiegyensúlyozott volt az RTL eredménye, ám vasárnap ismét beesett. Más kérdés, hogy a TV2 sem tudta hozni a hétköznapi számait a hétvége egyik napján sem, így a kereskedelmi célcsoportban ezeket az estéket is az RTL Klub vitte el.

Utóbbi csatorna kapcsán a cikkünk elején említett híren kívül érdemes azt is megemlíteni, hogy idén visszatérhet a Házasodna a gazda című műsor. Ebben a dokureality-ben gazdálkodó életmódot folytató, vidéki, egyedülálló (lehet elvált, özvegy, agglegény, szingli is) nők és férfiak keresik a szerelmet. A műsor nem díszletek között zajlik, hanem a gazdák világában, ahol a ház, a kert, az állatok, a föld van középpontban. Kíváncsian várjuk, hogy a hét év után visszatérő produkció, melynek első évadát még 2012-ben készítette az RTL, milyen fogadtatásra lel majd. A csatorna azt is bejelentette, hogy a tervek szerint nyár elején mutatja be azokat a szereplőket, akik majd ősztől keresik a párjukat.

 

Összefoglalva a 10. hét adatait, azt láthattuk, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna között ezúttal az RTL Klub javára nőtt hajszálnyit a különbség. A 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) az RTL Klubot átlagosan a készülékek előtt ülők 13,7 százaléka követte, míg a TV2-nél ez az arány 11,9 százalékot tett ki. Ami a kábeltévéket illeti, a F+ 4,7 százalékot ért el, míg a Cool 2,7 százalékra csúszott vissza. A Viasat3 (2% SHR) korrigálta az egy héttel korábbi esését, míg a közszolgálati Duna TV közönségaránya 1,1 százalékot ért el.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.