2p

A milliárdos árbevételű, műanyagból készült paneleket gyártó Schnaider Polymetall Kft. új gépekkel bővítette az üzemét. 

Közel 300 millió forintos beruházásból készült el a Schnaider Polymetall Kft. bélapátfalvi gyártóüzeme, amelyben üzemcsarnokok bevilágítására alkalmas műanyag paneleket állítanak elő - írja az MTI. A beruházáshoz közel 184 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást kapott a társaság.

A Schnaider Polymetall Kft. (2010-ig Schnaider Plastik Kereskedelmi Kft.) 1998-ban alakult magyar tulajdonban lévő kis- és nagykereskedelmi cég a hazai polikarbonát piac meghatározó szereplője. Üregkamrás és tömör polikarbonát lemez mellett műanyag nyílászáró-kiegészítő termékekkel, 2010-től pedig alumínium- és acélipari alapanyagok kereskedelmével foglalkozik. Schnaider Péter ügyvezető elmondta, hogy a társaság 25 év nagykereskedelmi tapasztattal a háta mögött lépett be a gyártás területére, ezzel kiegészítve működési profilját. 2019-ben megvásárolták a Bélapátfalvai Ipari Parkban működő Primervill Kft.-t. A 1500 négyzeméteres üzemcsarnokot  modernizálták és átalakították. Az üzemben elsősorban épületek, csarnokok bevilágítására alkalmas műanyag paneleket gyártanak majd. A beruházás részeként két targoncával, egy présgéppel és lapszabászgéppel bővült az eszközpark.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a cég árbevétele 2022-ben 1,619 milliárd forintra emelkedett az előző évi 1,433 milliárd forint után. Az adózás utáni eredmény a vizsgált időszakban 28,756 millió forintról 99,417 milliárd forintra nőtt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!