1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Megint bődületes éve volt a cégnek, sikerült rekordot dönteni.

A hvg.hu vette észre, hogy leadta 2022-es évre vonatkozó beszámolóját az az Országos Dohányboltellátó Kft. A 2021-es 6,6 milliárd forintos eredmény után a tárgyévben már 8,3 milliárdos nyereséget hozott össze a cég. A cikk emlékeztet, a trafikok ellátásának monopóliumát magáénak tudó vállalat a 2015-os létrehozása óta minden évben rekordot döntött, ezúttal sem volt ez másképp.

Mindezek mellett az árbevétel is emelkedett, ez 861-ről 970 milliárd forintosra nőtt, az anyagjellegű ráfordítások pedig 841-ről 951 milliárd forintra emelkedtek.

A hvg.hu az Opten adataira hivatkozva azt írta, hogy a vállalat 49 százalékos tulajdonosa a BAT Pécsi Dohánygyár, a többi 51 százalék pedig a Tabán Trafik Zrt.-é, amelynek több más magánszemély mellett a legnagyobb tulajdonrésze Sánta János hódmezővásárhelyi vállalkozóé. A tulajdonosok összességében elégedettek lehetnek, hiszen bár

211 millió forintot a profitból a cégben hagytak, 8,1 milliárd forintot viszont kivettek osztalékként.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!