3p

Az olasz konyha nem véletlenül számlál olyan hatalmas rajongótábort. Az ételeik egyszerre egyszerűek, kevés hozzávalót igényelnek, gyorsan elkészíthetőek, és mindemellett piszkosul laktatóak is tudnak lenni. De persze nagyon fontos a végeredmény szempontjából, hogy milyen alapanyagokat használunk, valamint hogy van-e egy autentikus receptünk, ami minden felesleges kör nélkül tudja az otthonunkba varázsolni az olaszok nyújtotta kulináris élvezeteket. 

Egytálételek bűvöletében

Az egytálételek, vagy más néven casserole-ok minden nemzet konyhájában megtalálhatóak. Mi, magyarok imádjuk a rakott ételeket, mint amilyen a rakott krumpli vagy éppen a rakott karfiol. A görögöknek ott van a muszaka, az amerikaiaknak a mac and cheese, az olaszoknak pedig ilyen a lasagne.

A jó lasagne tészta elengedhetetlen ahhoz, hogy kiemelkedő végeredményt kaphassunk. A legjobb receptekért pedig érdemes a Receptneked.hu oldalára ellátogatni.

Milyen rétegekből áll a lasagne?

A lasagne varázsa a rétegekben rejlik. A húsos ragu és a tészta egymás utáni váltakozása, valamint a besamel krémessége kiegészítik egymást, hogy így érjék el a teljességet. Azt pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy igazán finom ételt kizárólag jól megválogatott, minőségi alapanyagokból lehet készíteni. 

Húsos ragu

A lasagne egyik alapja a finomra főzött húsos ragu. A tésztára rétegezve ez adja azt a bázis ízt, ami miatt annyian oda vannak ezért a remek ételért. A raguhoz szükségünk lesz darált húsra, hagymára, petrezselyemre, répára, fokhagymára, fűszerekre és paradicsomra is.

A zöldségeket legjobb frissen beszerezni, a raguba pedig belekerülhetnek kockázva, darálva vagy akár apróra reszelve is. Készen pedig akkor lesz az elegy, ha minden beletett hozzávaló megfelelően megpuhult. 

Lasagne kültéren

Amikor szóba kerül a lasagne, a legtöbben a konyhában való elkészítésre gondolnak, és csak igen keveseknek jut eszébe, hogy ezt az ételt akár a szabad ég alatt, egy grillsütőn is el lehet készíteni. Természetesen kelleni fog hozzá egy kiegészítő eszköz. Egy olyan tál birtokában azonban, ami alkalmas a casserole ételek grillsütőben való elkészítésére, kinyílik a világ.

A lasagne a hagyományos elragadó ízeken felül kap még egy kis füstös mellékízt is, ami még visszautasíthatatlanabbá teszi majd ezt az amúgy is remek ételt.

Bor a lasagne mellé

Ha azt keresed, hogy milyen bort érdemes felszolgálni a lasagne mellé, akkor nem árt, ha tisztában vagy a recepttel is, ami alapján készült az adott fogás. Hiszen az összetevők listája és aránya nagyban befolyásolja az ízvilágot is, ami mellé az italt választjuk. Amennyiben autentikus receptről beszélünk, akkor viszont a Sangiovese kiváló választásnak minősülhet, hiszen remekül visszafogja a lasagne ízeinek intenzitását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!