<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Beleszállt a Ryanair a magyar kormányba, a légitársaság közleménye nem semmi.

A Ryanair közleményében felszólította Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert arra, hogy magyarázza meg, miért a légitársaságokat sújtják többletnyereség-adóval „a magyar családok védelmében”, miközben a légitársaságok a Covid és az ukrajnai háború miatt rekord veszteséget könyvelnek el.

A légitársaság emellett arra is kíváncsi, hogy miért kérik a magyar családoktól és az idelátogatóktól, hogy fizessenek magasabb viteldíjat, miközben a Magyarországra irányuló és onnan induló légi közlekedés már 2 éve veszteséges a világjárvány és az ukrajnai helyzet miatt?

Visszavágott a Ryanair. Fotó: DepositphotosVisszavágott a Ryanair. Fotó: Depositphotos

Egyszerű rablás

A Ryanair közleményében azonban még nem állt meg itt. Mint írták:

ez nem extraprofit-adó, hanem a kormány által elkövetett rablás, amely teljesen elrugaszkodott a valóságtól.

A légitársaság szerint miközben más uniós kormányok csökkentik az utazási adókat/repülőtéri díjakat, hogy visszaszerezzék a forgalmat, a turizmust és a munkahelyeket, a magyar kormány Nagy Márton új és sikertelen gazdasági stratégiáját követi. A cég kitért arra is, hogy üdvözli a javasolt fogyasztóvédelmi vizsgálatot, ugyanakkor javasolja, hogy azt is vizsgálják ki, hogy hogyan lehet ilyen adót kivetni egy veszteséges iparágra.

Talán Nagy miniszter úr meg tudja magyarázni, hogy miért vetik ki ezt az idióta adót

- tették hozzá.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója így nyilatkozott:

Meg lehet érteni, hogy a magyarok miért vetnek ki többletnyereségadót az olaj- és gázszektorra, amely az Ukrajna elleni oroszországi illegális invázió következtében váratlan nyereségre tesz szert. De ennek a „többletnyereségadónak” egy olyan veszteséges iparágra való kiterjesztése, mint a légi közlekedés, amely a kétéves Covid és az ukrajnai orosz invázió újabb hatásai után küzd a talpra állásért, azt mutatja, hogy a miniszter úr elfelejtette a közgazdaságtant. Küldeni fogunk neki egy új könyvecskét, a „Közgazdaságtan fajankóknak” címűt, amelyet reméljük, hogy tanulmányozni fog.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.