<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A pszichés problémák a beteg környezetét is megterhelik.

A depresszió nem pusztán az életörömtől foszt meg: kihathat a beteg partnerének kedélyállapotára is. Nem ritkán ugyanis megterhelő a szeretett személyt látni, amint teljesen kifordul magából - írja a Szeged Kurír. Vannak azonban stratégiák, amelyekkel javíthatunk a helyzeten.

Nézzünk szembe a tényekkel!

Habár a legjobb lenne a fájdalmas érzelmeket a szőnyeg alá söpörni, bizonyítottan segít, ha a beteg és partnere is megismeri a betegség hátterét.

A megoldás a terápia - emellett (!) azonban segíthet az is, ha az állapotnak utánaolvasunk az interneten, esetleg önsegítő fórumokra, Facebook-csoportokba is beléphetünk.

Bánjunk csínján a “jó tanácsokkal”!

“Szedd már össze magad!”, “Csak kelj fel és mozdulj ki!” - hangzanak a depressziósnak szóló “jó tanácsok”. A valóságban azonban ezek csak a bűntudatot erősítik az illetőben. A pszichológusok azt javasolják, ilyenkor inkább biztosítsuk a támogatásunkról. Fontos hangsúlyozni azt is, hogy - a látszattal ellentétben - az állapot egyáltalán nem az ő hibája.

Gondoskodjunk önmagunkról is!

Habár a szerettünk betegsége megterhelő, elengedhetetlen, hogy mi magunk is időről időre új energiával töltődjünk fel. Az önmagunkról való gondoskodás azt is jelenti, hogy nem terheljük túl magunkat és tiszteletben tartjuk a saját határainkat.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a depresszió betegség, ami orvosi kezelést - jelen esetben pszichoterápiát - igényel. Esetenként a partnerrel közös terápiás ülések is hasznosak lehetnek.

Köszönjük a segítséget a Férfi portál, Hírlapom, Hírláz, Haenet, Hatnet, Billionaire és Yourday oldalaknak