Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

A megszerezni kívánt társaság számos leánycéget tudhat magáénak.

Ipari - ideértve veszélyes - hulladékok kezelésével, gyűjtésével és feldolgozásával foglalkozó társaság felett szerezne kizárólagos irányítást Mészáros Lőrinc, pontosabban a cégcsoportjába tartozó egyik társaság. 

A Gazdasági Versenyhivatal oldalán közzétett engedélyezési dokumentum szerint 

a Mészáros Csoporthoz tartozó Status Next környezetvédelmi Magántőkealap egyedüli irányítást szerez az Envirotis Holding Zrt. felett.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A tranzakcióban a magántőkealap részéről a Status Capital Tőkealap-kezelő Zrt. a közvetlen résztvevő. 

Az Envirotis Holding egy 100 milliós jegyzett tőkével rendelkező társaság, melynek tulajdonosa a Revireo Invest Zrt., leányvállalatainak száma az Opten céghálója szerint 16. A cég ezeken keresztül a hulladékgazdálkodás és hulladékkereskedelem területén teljes körű szolgáltatást nyújt az ország egész területén, egyebek mellett az almsáfüzitői hulladéklerakó is hozzájuk tartozik. Ezzel kapcsolatban már megjelentek olyan hírek a sajtóban, mely szerint Mészáros Lőrinc érdeklődik a lerakó iránt. A mostani engedélyeztetés ezt a felvetést erősíti meg. 

Az Envirotisnak a legutóbbi, 2018-as beszámolója szerint 601 millió forintos értékesítésből származó bevétele volt, amiből a költségek levonása után 246 milliós veszteség lett üzemi szinten. A beérkező osztalékok azonban nagyon sokat javítanak a cég anyagi helyzetén, 2018-ban több mint 2,6 milliárd forint folyt be (egy évvel korábban is hasonló, 2,5 milliárdos nagyságrend). Így végeredményben milliárdos nyereséget tud kimutatni év végén. 2018-ban 2,3, 2017-ben 2,5 milliárdos pluszt könyvelhetett el a társaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.