<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Ki hinné, hogy ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is elérhetőek az intelligens világításrendszerek? Ezek azok a világítástechnikai eszközök, melyek a LED innovációját alkalmazva kiemelkedően hatékonyak és maximálisan biztonságosak.

Az intelligens világítás kültéren is alkalmazható

Az Alkonylámpa kültéri okoslámpái között kiemelkedő helyet foglal el a Philips Hue Low Volt intelligens kültéri világításrendszer, ami kiváló lehetőségek tárháza. Számtalan alternatívát kínál a kertedben vagy az udvarodban arra, hogy tökéletes világítást hozz létre. Törpefeszültségű kialakításának köszönhetően nagyon biztonságos.

Hogy mi az a törpefeszültségű világítás? A rendszer lényege, hogy az elemei nincsenek közvetlenül az otthoni elektromos hálózatba bekötve, hanem egy transzformátoron keresztül csatlakoznak ahhoz. A transzformátor pedig lényegesen csökkenti a rendszer feszültségét a fali hálózathoz képest. Ennek eredményeképpen az alkalmazásával elkerülhető, hogy akkora feszültség jöjjön létre, ami az emberi szervezet számára káros lenne.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Milyen előnyei vannak a rendszernek?

A hálózati feszültség 230V. A Hue Low Volt tápegységben (PSU) található transzformátor ezt a feszültséget redukálja le 24V-ra. A rendszer akkor is garantálja a biztonságot, ha véletlenül megsérül a kábel, így nem okoz egészségkárosodással járó sérüléseket. Emellett rendkívül kényelmes és egyszerű a használata, és egyetlen olyan funkcióról sem kell lemondanod, amelyet a Hue intelligens rendszertől a beltéri használat során már megszokhattál. 

Rendelkezésedre állnak a kapcsolási lehetőségek - ami lehet hangalapú vagy mozgásérzékelős, valamint intelligens kapcsolókkal történő. Ráadásul azon megszokott szolgáltatások sora is elérhető, ami Hue Bridge-en keresztül lesz jelen. Ilyen az Amazon Alexa és Google Home alapú eszközvezérlése, a hangulatodhoz igazodó fénybeállítások, illetve az okoseszközeiden zajló eseményekhez kötődő fényeffektek. Automatizálási, időzítési lehetőségeid is lesznek.

Egyszerűen és gyorsan telepíthető intelligens rendszer

Egyszerű a telepíthetősége is, amihez csak 3 dologra lesz szükséged:

  • Tápegységre - ez lehet 40W, illetve 90W - amit az összesített teljesítményhez igazodva kell kiválasztani.

  • Egy vagy több törpefeszültségű világítótestre - amelyek direkt 24V-osak

  • Kábelekre, elágazásokra - ezek azért nélkülözhetetlenek, mert a törpefeszültségű világítótesteket a tápegységekhez speciálisan kialakított kábeleken keresztül csatlakoztathatod. 

Lényeges, hogy a kábeleknek és az egyéb rendszerelemeknek magas, IP67-es védelemmel kell rendelkezniük.

A telepítés lépései:

  • Helyezd el a világítótestet!

  • Csatlakoztasd a lámpát a tápegységhez a kábelek, vezetékek segítségével!

  • Helyezd áram alá a tápegységet!

Fontos! A telepítés során kizárólag csak a törpefeszültségű rendszerhez csomagolt speciális vezetékeket és csatlakozókat használd! 

Ha te is szeretnél egy intelligens rendszert kültérre, vágj bele bátran a kiépítésébe!