2p

A közgyűlés által jóváhagyott részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében idén is megjutalmazta az igazgatóság tagjait a Mol.

Idén is megjutalmazta az igazgatóság tagjait a Mol. A közgyűlés által jóváhagyott részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében, a 2023-as gazdasági év után összesen 216 ezer darab A sorozatú törzsrészvényt kaptak az igazgatósági tagok - írja a Világgazdáság.

A legtöbb részvényt Csányi Sándor, a Mol-alelnöke, az OTP vezetője kapta, mégpedig 24 ezer darabot. Mindez a pénteki 3076 forintos záróáron 73 millió 824 ezer forint értékű részvényt jelent. 

Az új Mol-torony. Egyébként itt, a Virtu-ban ebédelt múlt héten Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök
Az új Mol-torony. Egyébként itt, a Virtu-ban ebédelt múlt héten Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök
Fotó: Facebook

A többiek, azaz Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató, Molnár József vezérigazgató, Talal Al Awfi, Bacsa György ügyvezető igazgató, Járai Zsigmond, Martonyi János, Parragh László, Anthony Radev, Martin Roman és Világi Oszkár vezérigazgató-helyettes egyaránt 19 200 darab Mol-papírral (59 059 200 forint értéken) gazdagodtak. 

A mostani részvényjuttatás értéke mintegy 664 millió forint, ami a cég egynapi tőzsdei forgalmának nagyjából 40 százaléka.

A Mol közölte azt is, hogy részvényenként 150 forint rendes és 100 forint rendkívüli osztalékot fizet, ez a pénteki záróáron 8,1 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!