2019. március 5. 08:16

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal - a BKK megrendelését a BKV folyamatban lévő beruházása akadályozza.

Az eredeti szerződésben szereplő 172 nappal szemben 240 napot vehet igénybe a VIII. kerületi Orczy tér felújítási munkálatainak engedélyezési és kivitelezési tervezése - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A munkára a BKK Zrt. állapodott meg a KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Iroda Kft.-vel, 66,7 millió forint összegben.

Orczy tér Orczy tér

A szerződést azonban módosítani kell, amely az árat nem érinti, de a határidőket igen. Mint a tájékoztatóból kiderül, a cég nem tudta időben elkezdeni a munkát a területen, mert akkor már folyamatban volt a Fiumei úti villamospálya és megállók átépítése. Sőt, már a szerződés időpontjában dolgoztak a területen a munkások, emiatt a Kft. nem tudta elvégezni a tervezés részét képező geodéziai felmérést. Erre csak 2019 januárjában kerülhetett sor.

A helyzer pikantériája, hogy a villamospályát érintő munkálatok a BKV Zrt. beruházásában folytak. Vagyis a BKK megrendelését a BKV folyamatban lévő beruházása miatt nem tudta az eredetileg szerződött időben teljesíteni a tervező cég. A BKK megrendelői pozícióban áll a BKV -val, a közlekedési közszolgáltatásokra szerződnek egymással. Az együttműködés tehát szoros, illetve annak kellene lennie, mert - mint a fenti példa mutatja - az információáramlás mégsem tűnik tökéletesnek.

A KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Irodának nem ez az egyetlen jelentős munkája Budapesten, a Blaha Lujza tér felújításában is részt vesznek. Ott is csúszás van egyébként, mint ebben a cikkünkben beszámoltunk arról.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.