2019. március 5. 08:16

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal - a BKK megrendelését a BKV folyamatban lévő beruházása akadályozza.

Az eredeti szerződésben szereplő 172 nappal szemben 240 napot vehet igénybe a VIII. kerületi Orczy tér felújítási munkálatainak engedélyezési és kivitelezési tervezése - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A munkára a BKK Zrt. állapodott meg a KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Iroda Kft.-vel, 66,7 millió forint összegben.

Orczy tér Orczy tér

A szerződést azonban módosítani kell, amely az árat nem érinti, de a határidőket igen. Mint a tájékoztatóból kiderül, a cég nem tudta időben elkezdeni a munkát a területen, mert akkor már folyamatban volt a Fiumei úti villamospálya és megállók átépítése. Sőt, már a szerződés időpontjában dolgoztak a területen a munkások, emiatt a Kft. nem tudta elvégezni a tervezés részét képező geodéziai felmérést. Erre csak 2019 januárjában kerülhetett sor.

A helyzer pikantériája, hogy a villamospályát érintő munkálatok a BKV Zrt. beruházásában folytak. Vagyis a BKK megrendelését a BKV folyamatban lévő beruházása miatt nem tudta az eredetileg szerződött időben teljesíteni a tervező cég. A BKK megrendelői pozícióban áll a BKV -val, a közlekedési közszolgáltatásokra szerződnek egymással. Az együttműködés tehát szoros, illetve annak kellene lennie, mert - mint a fenti példa mutatja - az információáramlás mégsem tűnik tökéletesnek.

A KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Irodának nem ez az egyetlen jelentős munkája Budapesten, a Blaha Lujza tér felújításában is részt vesznek. Ott is csúszás van egyébként, mint ebben a cikkünkben beszámoltunk arról.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!