2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A kínai vezetésű Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank felfüggeszti tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban.
 

A fejlesztési bank kivonulási lépése megtépázhatja az alapvetően jó orosz-kínai kapcsolatokat. A pekingi székhelyű bank csütörtöki közleménye szerint azért döntöttek a lépés mellett, hogy meg tudják őrizni a pénzügyi integritásukat, valamint felmérjék az orosz-ukrán háború hatásait a tagállamok gazdaságára. Az AIIB legnagyobb részvényese 26,5 százalékkal Kína, őt India követi, majd Oroszország: ahol a bank először 2019-ben fektetett be, egy 500 millió dolláros közlekedésfejlesztési programot finanszíroztak. 

Kínai üzenet. Fotó: Pexels
Kínai üzenet. Fotó: Pexels

Az alapítói okirata szerint politikailag semleges, 100 milliárd dolláros alaptőkével rendelkező AIIB lépése abból a szempontból mindenképpen jelentős, hogy jól mutatja, mennyire nő a nyomás a nemzetközi pénzügyi hálózat szereplőin azért, hogy szakítsák meg a kapcsolatokat Oroszországgal és Fehéroroszországgal – írja a Financial Times.

Az Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank nem az egyetlen kínai érdekeltségű szervezet, amely hasonló döntést hozott – szintén csütörtökön jelentette be a sanghaji székhelyű, Oroszországban jelentős projektekben érdekelt Új Fejlesztési Bank, hogy felfüggeszti a függőben lévő kifizetéseit az oroszok felé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!