2018. július 27. 10:52
mfor.hu

Jövő péntekre hirdették meg, miután a légitársaság bejelentette, hogy kirúg 100 pilótát.

Épp, hogy csak lement a Ryanair kétnapos óriássztrájkja, már be is jelentették a következőt: legközelebb augusztus 3-án demonstrálnak majd a légitársaság dolgozói, írja az Independent. Az ok: a vállalat bejelentette, hogy télen kirúg 100 pilótát a dublini központjából. Ezt az ír pilóták érdekvédelmi szervezete "provokatív lépésként" jellemezte.

A demonstráció idén már a negyedik egynapos sztrájk lesz. A légitársaság 34 éves történetének legnagyobb sztrájkját szerdán és csütörtökön tartották, ami miatt Európa-szerte több száz járatot kellett törölni. A dolgozók azt akarják elérni, hogy javuljanak a munkakörülményeik. A Ryanair viszont a lépésre válaszul kirúgással fenyegette meg a sztrájkolókat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.