2020. január 10. 15:39
mfor.hu

A Mészáros Csoport az egykoron műsorvezetőként is dolgozó Tóth Krisztinát nevezte ki a kommunikációs igazgatónak, és ezentúl nem a jelenlegi ügynökséggel dolgozik együtt.

A jogász végzettségű médiaszakember felel ezután a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő vállalatcsoport kommunikációs aktivitásainak stratégiai összehangolásáért és a társadalmi szerepvállalási aktivitásokért - írja a Media1.

Tóth Krisztina. Fotó: Media1 Tóth Krisztina. Fotó: Media1

Tóth Krisztina közel három évtizedig dolgozott a médiában. 1991-ben rádiós riporterként és hírszerkesztőként kezdte pályafutását a legnagyobb hazai kereskedelmi rádiócsatornáknál. 1996-tól 1999-ig a Westel Press hírszerkesztőségi vezetője, majd az amerikai tulajdonú Radió News hírszerkesztője, később hírigazgatója, illetve a Star FM rádió (Radio Deejay) hírigazgatója. 2006-tól a Magyar Televízióban és a Duna Televízióban szerkesztő-műsorvezető, majd a már megújult M1 csatornánál vezetett közéleti-politikai műsorokat. Legutóbb az ECHO TV-nél dolgozott műsorvezető-szerkesztőként, illetve 2015/16-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatója és szóvivője volt.

A vállalatcsoport tájékoztatása szerint Tóth Krisztina az újonnan létrehozott pozíciójában a Mészáros Csoporthoz tartozó Opus Global Nyrt., a Talentis Group Zrt., illetve a Talentis Agro Zrt. külső és belső kommunikációs aktivitásait egyaránt felügyeli. A Media1-nek azt is jelezték, hogy a vállalatcsoport 2020 januárjától nem a jelenlegi kommunikációs ügynökségen keresztül tartja a kapcsolatot a sajtóval, hanem azt belső forrásból oldja meg. 

Az Mfor.hu értesülései szerint ez a változás alapvetően a Wise Advisory Group Kft.-vel fennálló szerződés felmondását jelentheti, ugyanakkor utóbbi továbbra is a 4iG Nyrt. kommunikációs tanácsadója, amely cégben ugyan az Opus Global közel tíz százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik, de a Mészáros Csoportnál nem győzik hangsúlyozni, hogy ez pusztán pénzügyi befektetés, egyéb módon nem kapcsolódnak a Jászai Gellért fő tulajdonában és vezetése alatt álló 4iG-hez.