2p

A Mészáros Csoport az egykoron műsorvezetőként is dolgozó Tóth Krisztinát nevezte ki a kommunikációs igazgatónak, és ezentúl nem a jelenlegi ügynökséggel dolgozik együtt.

A jogász végzettségű médiaszakember felel ezután a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő vállalatcsoport kommunikációs aktivitásainak stratégiai összehangolásáért és a társadalmi szerepvállalási aktivitásokért - írja a Media1.

Tóth Krisztina. Fotó: Media1
Tóth Krisztina. Fotó: Media1

Tóth Krisztina közel három évtizedig dolgozott a médiában. 1991-ben rádiós riporterként és hírszerkesztőként kezdte pályafutását a legnagyobb hazai kereskedelmi rádiócsatornáknál. 1996-tól 1999-ig a Westel Press hírszerkesztőségi vezetője, majd az amerikai tulajdonú Radió News hírszerkesztője, később hírigazgatója, illetve a Star FM rádió (Radio Deejay) hírigazgatója. 2006-tól a Magyar Televízióban és a Duna Televízióban szerkesztő-műsorvezető, majd a már megújult M1 csatornánál vezetett közéleti-politikai műsorokat. Legutóbb az ECHO TV-nél dolgozott műsorvezető-szerkesztőként, illetve 2015/16-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatója és szóvivője volt.

A vállalatcsoport tájékoztatása szerint Tóth Krisztina az újonnan létrehozott pozíciójában a Mészáros Csoporthoz tartozó Opus Global Nyrt., a Talentis Group Zrt., illetve a Talentis Agro Zrt. külső és belső kommunikációs aktivitásait egyaránt felügyeli. A Media1-nek azt is jelezték, hogy a vállalatcsoport 2020 januárjától nem a jelenlegi kommunikációs ügynökségen keresztül tartja a kapcsolatot a sajtóval, hanem azt belső forrásból oldja meg. 

Az Mfor.hu értesülései szerint ez a változás alapvetően a Wise Advisory Group Kft.-vel fennálló szerződés felmondását jelentheti, ugyanakkor utóbbi továbbra is a 4iG Nyrt. kommunikációs tanácsadója, amely cégben ugyan az Opus Global közel tíz százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik, de a Mészáros Csoportnál nem győzik hangsúlyozni, hogy ez pusztán pénzügyi befektetés, egyéb módon nem kapcsolódnak a Jászai Gellért fő tulajdonában és vezetése alatt álló 4iG-hez.  

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!