Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Tevan Imre egy évtizeddel ezelőtt már vitte ezt a pozíciót.

Megvan az index.hu első új igazolása azóta, hogy múlt pénteken a szerkesztőség függetlenségének sérülése miatt csaknem a teljes újságíró-gárda felmondott. A laphoz egy régi dolgozója, Tevan Imre tér vissza főszerkesztő-helyettesként. Ezt maga az újságíró jelentette be egy nyilvános Facebook-posztja alatt, kommentben.

Tevan régebben már betöltötte ugyanezt a pozíciót az Indexnél. 2011-ben távozott a laptól, 2014-ben az Origo-hoz csatlakozott, de ez már a kormányzati befolyás alá került, és felforgatott szájt volt. Tevan most arról ír, sokakkal beszélt az Indexszel történtekről, és most már biztos abban, hogy nem "valamilyen előre kitalált mesterterv" végzett a lappal. Mint írja, szerinte a szerkesztőség és az alapítványi elnök

"egymás lépéseire olyan válaszlépéseket adott, ami végül az egyikőjük által sem kívánt eredményre vezetett, hiszen mindketten meg akarták őrizni a független Indexet, sőt tulajdonképpen mindketten kompromisszumkészek voltak, csak nem mindig ugyanabban és ugyanakkor. (Mindez persze azt is jelenti, hogy súlyosan hibáztak. Mégpedig elsősorban az elnök mérte föl rosszul tettei következményeit.)"

Ezzel együtt, mint írja, nagyon sokat gondolkozott azon, hogy ismét elvállalja-e a főszerksztő-helyettesi pozíciót. Az igent ahhoz kötötte, hogy kerüljön bele a szerződése titoktartási klauzulájába, hogy  

"arra az esetre nem vonatkozik, ha a tartalomba kívülről politikailag beleavatkoznak. Ebben az esetben tehát felállhatok, és elmondhatom a nyilvánosságnak, hogy ezt azért teszem, mert szerintem politikai beavatkozás történt. Ez lesz az én saját, kis, egyszemélyes barométerem, amit remélem, soha sem kell elővennem. Ezt az ötletet nemcsak első szóra elfogadták, de kifejezetten támogatták, így igent mondtam."

Az index.hu jelenleg takaréklángon ég, a felmondásukat töltő újságírók frissítgetik, többnyire MTI-hírekkel, illetve az előző két évtized legjobbnak tartott anyagait posztolják újra, de már kevés friss, saját tartalom kerül fel a szájtra. Az olvasók jelentős része a szerkesztőségi exodus után azonnal el is fordult a laptól, 30 százalékuk pár nap alatt köddé vált.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.