2019. november 21. 11:53

Még közel 10 évet kell várni.

2028-2029-ben kerülhet sor a Paksi Atomerőmű új blokkjainak átadására - derült ki kérdésünkre a mai Kormányinfón.

Süli János tárca nélküli miniszter felel a beruházásért, a héten egy bizottsági ülésen számolt be arról, hol tart a projekt. Ennek során megerősítette, hogy késésben van a beruházás, majd közölte, hogy hamarosan benyújtják a parlamentnek a kapcsolódó szerződések módosításáról szóló előterjesztést.

Jelezte, hogy ebben mind a hiteltörlesztés kezdő időpontjára, mint a blokkok átadására vonatkozóan új időpontokat fognak rögzíteni. Ezt egyes sajtótermékek ugyan megpróbálták újdonságként beállítani, valójában már jó ideje köztudott, hogy a kormány erre készül, lapunk is kérdezte már erről egy korábbi Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, aki elmondta, hogy valóban késik a kivitelezés, és nem tarthatóak az eredeti szerződésekben rögzített határidők.

Gulyás Gergely ma arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy Süli János rendszeresen beszámol a kormány előtt a beruházásról. Elmondta továbbá, hogy a szükséges engedélyek megszerzése több mint egy évet vesz igénybe - a kérelmeket jövőre nyújtják be a hatóságnak - utána indulhat a blokkok építése.

Az eredeti határídő szerint az átadásra 2025 táján került volna sor. Az új körülmények mellett erre csak később nyílik lehetőség. Kérdésünkre Gulyás Gergely megerősítette, hogy 2028-2029-ben történhet meg a létesítmények átadása.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.