TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Még közel 10 évet kell várni.

2028-2029-ben kerülhet sor a Paksi Atomerőmű új blokkjainak átadására - derült ki kérdésünkre a mai Kormányinfón.

Süli János tárca nélküli miniszter felel a beruházásért, a héten egy bizottsági ülésen számolt be arról, hol tart a projekt. Ennek során megerősítette, hogy késésben van a beruházás, majd közölte, hogy hamarosan benyújtják a parlamentnek a kapcsolódó szerződések módosításáról szóló előterjesztést.

Jelezte, hogy ebben mind a hiteltörlesztés kezdő időpontjára, mint a blokkok átadására vonatkozóan új időpontokat fognak rögzíteni. Ezt egyes sajtótermékek ugyan megpróbálták újdonságként beállítani, valójában már jó ideje köztudott, hogy a kormány erre készül, lapunk is kérdezte már erről egy korábbi Kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, aki elmondta, hogy valóban késik a kivitelezés, és nem tarthatóak az eredeti szerződésekben rögzített határidők.

Gulyás Gergely ma arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy Süli János rendszeresen beszámol a kormány előtt a beruházásról. Elmondta továbbá, hogy a szükséges engedélyek megszerzése több mint egy évet vesz igénybe - a kérelmeket jövőre nyújtják be a hatóságnak - utána indulhat a blokkok építése.

Az eredeti határídő szerint az átadásra 2025 táján került volna sor. Az új körülmények mellett erre csak később nyílik lehetőség. Kérdésünkre Gulyás Gergely megerősítette, hogy 2028-2029-ben történhet meg a létesítmények átadása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.