TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 27. 11:55

Szeptember 30-án távozik a CIG-csoport mindkét biztosítójában a vezérigazgatói és a helyettesi pozícíót betöltő személy. Előbbi utódja Mészáros Lőrinc bizalmi embere lesz, aki azonban szokatlan módon már augusztus 1-jével vezérigazgató-helyettesként csatlakozik a két céghez. Vélhetően abból a megfontolásból, hogy közelről gondoskodjon arról, a távozók már ne hozzanak az Opus Globalnak nem tetsző döntéseket. 

Tovább folyik Mészáros Lőrincék hatalomátvétele a CIG Pannónia Biztosító-csoporban. Mint arról lapunk már beszámolt, a nemzet gázszerelője cégbirodalmába tartozó Opus Global Nyrt. a CIG közel 25 százalékos tulajdonosaként kezdeményezte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. rendkívüli közgyűlésének összehívását, hogy azon a vezető testületekből - igazgatóság, felügyelőbizottság, auditbizottság - eltávolítsa azokat a személyeket, akik szerinte felelősek a biztosítónak jelentős veszteséget okozó olaszországi ügyletekért, s helyükre a saját embereit tegye be.

Tovább folyik a harc Tovább folyik a harc

Az igazgatóság augusztus 14-ére írta ki a rendkívüli közgyűlést és a napokban az is kiderült, hogy név szerint kiktől válnának meg Mészáros Lőrincék és kiket választatnának be a vezető testületekbe. 

Többek között selyemzsinórt kapna Kádár Gabriella és Barta Miklós, akik jelenleg mindkét CIG-cégben (az életbiztosítóban és a nem életbiztosításokkal foglalkozó CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben) a vezérigazgatói és a helyettesi posztot töltik be.

A hangsúly a jelenlegen van, hiszen a CIG a Budapesti Értéktőzsde honlapján most megjelent közleményben arról tájékoztatott, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító és leányvállalata vezérigazgatójának és vezérigazgató-helyettesének, vagyis Kádár Gabriellának és Barta Miklósnak a munkaviszonya 2020. szeptember 30-ával megszűnik. Egyúttal azt is bejelentették, hogy a két biztosító vezérigazgató-helyettesi posztjára 2020. augusztus 1-jével Fedák Istvánnal kötnek munkaszerződést, majd ő lesz 2020. október 1-jétől a vezérigazgató - amennyiben azt a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyeleti hatóság engedélyezi.

Fedák István annak a Keszthelyi Holding Zrt.-nek a jogi és pénzügyi vezérigazgató-helyettese, amelyet a névadó, Keszthelyi Erik alapított, s amely cég fő érdekeltsége, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. gőzerővel terjeszkedik, 2018 márciusa óta pedig az üzletrészei felét már Mészáros Lőrinc és felesége birtokolja.

A mostani bejelentések a tekintetben szokatlanok, hogy Mészárosék meg sem várják a rendkívüli közgyűlést, azt megelőzően már csaknem két héttel korábban beteszik az emberüket a két CIG-biztosító menedzsmentjébe. Vélhetően azért, hogy ne adják meg az esélyt a mindenképpen távozó vezetőknek arra, a hatalomátvétel előtt olyan döntéseket hozzanak meg, amelyek esetleg az Opus Global érdekeivel ellentétesek. A két vezetőt ugyanis az a Vinton Vagyonkezelő Kft. delegálta, amely az életbiztosítóban az Opus Global után második legnagyobb, 13,08 százalékos részvényes, s amely kft. annak a Bayer Józsefnek és családjának a birtokában van, aki a legutóbbi időkig a magyar média egyik legfajsúlyosabb és legbefolyásosabb szereplője volt, 1989-2019 között ő irányította az Axel Springer Kiadót.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.