3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Szeptember 30-án távozik a CIG-csoport mindkét biztosítójában a vezérigazgatói és a helyettesi pozícíót betöltő személy. Előbbi utódja Mészáros Lőrinc bizalmi embere lesz, aki azonban szokatlan módon már augusztus 1-jével vezérigazgató-helyettesként csatlakozik a két céghez. Vélhetően abból a megfontolásból, hogy közelről gondoskodjon arról, a távozók már ne hozzanak az Opus Globalnak nem tetsző döntéseket. 

Tovább folyik Mészáros Lőrincék hatalomátvétele a CIG Pannónia Biztosító-csoporban. Mint arról lapunk már beszámolt, a nemzet gázszerelője cégbirodalmába tartozó Opus Global Nyrt. a CIG közel 25 százalékos tulajdonosaként kezdeményezte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. rendkívüli közgyűlésének összehívását, hogy azon a vezető testületekből - igazgatóság, felügyelőbizottság, auditbizottság - eltávolítsa azokat a személyeket, akik szerinte felelősek a biztosítónak jelentős veszteséget okozó olaszországi ügyletekért, s helyükre a saját embereit tegye be.

Tovább folyik a harcTovább folyik a harc

Az igazgatóság augusztus 14-ére írta ki a rendkívüli közgyűlést és a napokban az is kiderült, hogy név szerint kiktől válnának meg Mészáros Lőrincék és kiket választatnának be a vezető testületekbe. 

Többek között selyemzsinórt kapna Kádár Gabriella és Barta Miklós, akik jelenleg mindkét CIG-cégben (az életbiztosítóban és a nem életbiztosításokkal foglalkozó CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben) a vezérigazgatói és a helyettesi posztot töltik be.

A hangsúly a jelenlegen van, hiszen a CIG a Budapesti Értéktőzsde honlapján most megjelent közleményben arról tájékoztatott, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító és leányvállalata vezérigazgatójának és vezérigazgató-helyettesének, vagyis Kádár Gabriellának és Barta Miklósnak a munkaviszonya 2020. szeptember 30-ával megszűnik. Egyúttal azt is bejelentették, hogy a két biztosító vezérigazgató-helyettesi posztjára 2020. augusztus 1-jével Fedák Istvánnal kötnek munkaszerződést, majd ő lesz 2020. október 1-jétől a vezérigazgató - amennyiben azt a Magyar Nemzeti Bank, mint felügyeleti hatóság engedélyezi.

Fedák István annak a Keszthelyi Holding Zrt.-nek a jogi és pénzügyi vezérigazgató-helyettese, amelyet a névadó, Keszthelyi Erik alapított, s amely cég fő érdekeltsége, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. gőzerővel terjeszkedik, 2018 márciusa óta pedig az üzletrészei felét már Mészáros Lőrinc és felesége birtokolja.

A mostani bejelentések a tekintetben szokatlanok, hogy Mészárosék meg sem várják a rendkívüli közgyűlést, azt megelőzően már csaknem két héttel korábban beteszik az emberüket a két CIG-biztosító menedzsmentjébe. Vélhetően azért, hogy ne adják meg az esélyt a mindenképpen távozó vezetőknek arra, a hatalomátvétel előtt olyan döntéseket hozzanak meg, amelyek esetleg az Opus Global érdekeivel ellentétesek. A két vezetőt ugyanis az a Vinton Vagyonkezelő Kft. delegálta, amely az életbiztosítóban az Opus Global után második legnagyobb, 13,08 százalékos részvényes, s amely kft. annak a Bayer Józsefnek és családjának a birtokában van, aki a legutóbbi időkig a magyar média egyik legfajsúlyosabb és legbefolyásosabb szereplője volt, 1989-2019 között ő irányította az Axel Springer Kiadót.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.