<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Amikor kint vagy a vadonban, és csak arra tudsz támaszkodni, amit magaddal vittél, akkor derül ki igazán, hogy mire is van szükség.

Sok vadásznak csak többéves kísérletezés után sikerül meghatározni, mire van szüksége a vadászat során. Éppen ezért érdemes azokra hallgatni, akik nem ma kezdték, és tudják, a vadászbolt a vadászat első állomása. Íme, a legfontosabb tárgyak listája, amelyek nélkül soha ne induljunk útnak!

Az első és legfontosabb jó tanács: ne helyezzünk extra súlyt a csomagunkba! Ha órákig túrázunk, a nap végére elfáradunk. Jobb otthonhagyni azt a könyvet, amit valószínűleg úgysem forgatunk majd, a hegyre felmászva viszont a súlya lehúzza a hátizsákunkat.

Legalább ennyire hangsúlyozni kell a víz jelentőségét is. Sőt: ha már extra terheket pakolunk a táskába, annak a legnagyobb része legyen a víz! Még ennél is praktikusabb azonban, ha egy külön hordozható tömlőbe töltjük, így nem a hátunkat nyomja a csomag többi részével együtt.

Elengedhetetlen az elsősegélycsomag is: akár a sarkunkat törte fel a csizma, vagy egy kaktusz karcolt végig, fontos, hogy bármikor hatékonyan el tudjuk látni magunkat. Az eszközök lehetnek egyszerűek is, mint két-három kis, közepes és nagy ragtapasz, antibakteriális krém, kézfertőtlenítő és viszketés elleni krém.

Győződjünk meg arról is, hogy a szó legszorosabb értelmében vízhatlan esőkabáttal indulunk útnak! Különösen igaz ez, ha egy havas hegyoldalon vadászunk, és fennáll a veszélye, hogy bőrig ázunk. Ilyenkor a kihűlés is potenciális probléma, ami miatt kénytelenek lehetünk megszakítani a vadászatot. Vannak, akik akár egy ponyvát is felállítanak, ami alatt kivárhatják, amíg eláll az eső.

Amikor egy állatot üldözünk, és szabadon akarjuk tartani a kezünket, mindig jól jön egy fejlámpa. A túrákhoz keressünk olyat, ami kifejezetten hosszú üzemidővel rendelkezik, és van rajta villogó is a sürgősségi helyzetekhez! Számos mai fejlámpa annyira könnyű, hogy szinte észre sem veszi a viselője.

Legalább ilyen lényeges alapfelszerelés a gumikesztyű is, hiszen soha nem lehet tudni, milyen baktériumokat vagy parazitákat hordoz egy elejtett állat. Ha van bármilyen apró sérülés a kezünken, amikor egy állattal érintkezünk, az nagyon megbetegíthet. Biztos, ami biztos, dobjunk be akár két-három pár gumikesztyűt is a táskánkba!

Emellett természetesen a vadászat elengedhetetlen része egy erős, éles kés is, ami minőségi anyagokból készült, gyorsan tisztítható, és mindig kéznél van. A vadászkések pengéje általában tartósabb, mint a hagyományosaké. A nyél a praktikus műanyag és gumi mellett készülhet csontból, szarvból és fából is, nemes megjelenést kölcsönözve az eszköznek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.