3p

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú a saját weboldal. Soha nem szabad csupán a közösségi oldalakon létrehozott profilra hagyatkozni, hiszen ez kiszolgáltatottá tehet bennünket. A saját weboldal azonban hatalmas szabadságot biztosít, hiszen korlátozás nélkül tölthetünk fel tartalmakat, mutathatjuk be tevékenységünket és építhetünk saját adatbázist.

A weboldal elkészítéséhez számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre. Ha éppen weboldal készítése előtt állsz, akkor mindenképpen olvasd el cikkünket, melyben a WordPress alapú weboldalak előnyeit mutatjuk be.

A WordPress, és ami mögötte van

A rendszer 2003-ban indult és azóta is töretlen sikereket ér el. Az Advanityc Design Studio WordPress weboldalak készítésével is foglalkozik, szerintük ez a felület könnyen kezelhető, felhasználóbarát, ezért mindenképpen érdemes ezt a megoldást választani a honlap készítéséhez.

A WordPress nyílt forráskódú, PHP alapú rendszer, alkalmas tartalom- és blogkezelésre, valamint arra, hogy gyorsan és egyszerűen hozzunk létre igényes weboldalt. Népszerűségét mutatja, hogy a világ weboldalainak körülbelül 60%-a ezt a rendszert használja.

Mennyibe kerül a WordPress keretrendszer?

Jó tudni, hogy kétféle lehetőség van. Az egyik a WordPress.com, ami egy fizetős szolgáltatás, bár vannak ingyenesen használható elemei is. Ez a rendszer blogok készítésére lett kitalálva. A másik rendszer a WordPress.org, amivel pedig weboldalakat tudunk készíteni. Az oldalunk készítéséhez első lépésként domainre, valamint tárhelyre lesz szükségünk.

Miért érdemes WordPress.org-ot használni?

Az első nagy előnye, hogy használatához nem szükséges hatalmas szakmai tudás és több éves tanulás. Gyakorlatilag bárki el tudja készíteni a saját oldalát, ehhez számtalan videós segítséget talál az interneten.

A következő előnye, hogy mivel PHP-ban íródott, így egy szakember gondtalanul tudja bővíteni egyedi funkciókkal, tartalmakkal. Ha nincs a közelünkben szakember, akkor sem kell kétségbe esnünk, mivel rengeteg bővítmény áll rendelkezésünkre az oldal további bővítéséhez.

A biztonság miatt sem kell aggódni, mivel a WordPress szakmai támogatást nyújt, szakembereik folyamatosan figyelik a rendszer működését és javítják a problémákat. Ezenkívül honlapunkat nagyon egyszerű karbantartani, melyhez automatikus eszközök is rendelkezésre állnak, de a tartalomfrissítések manuálisan is elvégezhetők, valamint a rendszerrel könnyedén küldhetünk hírlevelet és mobiltelefonon is kiválóan használható.

Hogyan kezdj neki saját weboldaladnak?

A WordPress további előnye, hogy magyar nyelven is elérhető, így igazán egyszerűen lehet kezelni. Először meg kell vásárolnod a domaint, valamint a tárhelyet. Ezután a tárhelyszolgáltató kérésedre telepíti neked a WordPresst, ettől kezdve pedig jöhet a sablonokkal való játszadozás, hogy létrehozd álmaid oldalát.

Persze, ha nincs időd, vagy kedved a honlapkészítéshez, akkor érdemes ezzel foglalkozó szakembereket megbízni, akik az elképzeléseid alapján elkészítik oldalad, és elvégzik a SEO optimalizálást is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!