3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A podcast piac egyre bővül, és a sokezer epizód közül nehéz kiemelkedni, nehéz olyan tartalmat gyártani, ami megragadja a hallgatók figyelmét. Ehhez az adás tartalmának különlegesnek és nagyon magas színvonalúnak kell lennie, hangminőségben pedig hozni kell a legjobbat.

Már vége van azoknak az időknek, amikor otthon, a garázsban vették fel a podcast adásokat, és az újdonság erejével így is hatottak. A hallgatók megkövetelik a minőségi hangfelvételt, különben nem hallgatják meg az adást, egyszerűen továbblépnek a hallgatási listán. A jó hangminőség garantált, ha a Brocasterz podcast ügynökség stúdiójában történik a felvétel.

A műfaj kedvelői általában magasan képzett emberek, és magasabb jövedelemszinttel rendelkeznek. A műsorodnak pedig alkalmazkodni kell a hallgatók intelligenciájához, életszínvonalához, igényeihez.

Mivel tudod biztosítani a minőséget?

Alapvetően három tényezőre kell odafigyelned: ezek a tartalom, a hangminőség és a következetesség. A tartalom legyen értékes és releváns a podcasted hallgatóinak. Legyen érdekes, lebilincselő a számukra, ugyanakkor egyediségével hívja fel magára a figyelmet. Ne gyárts tucatárut, mert ez a közönség nem fogja meghallgatni.

Hogy lesz a tartalom kiváló?

Válassz olyan témát, ami téged is érdekel, ugyanis az ilyen téma iránti szenvedélyed hitelessé teszi a műsort, hiszen az elhivatottságod a beszélgetésen is átjön. Ügyelj a tématartásra. Bár időnként eltérhetsz a fősodortól, ne kerülj túlságosan messze. A hallgatók szívesen hallanak érdekes történeteket, ezért ossz meg sok történetet.

Olyan vendégeket hívj a műsorba, akik releváns szakértői az adott témának, és arról érdekesen tudnak beszélni. A tartalom ösztönözze a hallgatókat arra, hogy folytassák a beszélgetést a podcast közösségén belül.

Ha módosítani akarsz a műsoron, kérd ki a hallgatók véleményét. Nézd meg, mit preferálnak, mit nem. Tudd meg tőlük, hogy ők mit adnának még a műsorhoz, hogy élvezetesebb legyen a számukra.

Mi szükséges a jó hangminőséghez?

Először is szükség van profi podcast mikrofonokra, és hozzá tartozó hangkártyákra, amelyek kompatibilisek a laptopoddal. Egy olyan hangrögzítő szoftver is fog kelleni, amivel jó hangminőséget lehet felvenni, és nem lesz sem visszhangos, sem háttérzajos a felvétel. Használj szép zenei átvezetéseket, szignálokat, élvezhető narrációt!

Fontos az utómunka is, hiszen az unalmasabb részeket érdemes kivágni. A felvételt célszerű podcast stúdióban készíteni, a vágást pedig szakemberekre bízni a tökéletes eredmény érdekében.

A következetességgel is értéket adsz

Az egyes adásokkal jelentkezz legalább kétheti vagy havi rendszerességgel, hiszen így fogsz tudni hűséges hallgatói bázist kiépíteni. Az adások megjelenése között is kommunikálj a közönségeddel, például arról, hogy mikor számíthatnak a következő epizódra.

Ha tehát azt szeretnéd, hogy a hallgatóid elköteleződjenek a műsorod iránt, rászánják az idejüket, akkor tökéletes minőségű munkát készíts.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!