<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A különféle kerítések és kapuk építése kapcsán valószínűleg mindenkinek azonnal a hagyományos faanyagok jutnak eszükbe. Ez nem is csoda, hiszen a fának van egy olyan természetes, megnyugtató hatása, amely valóban képes otthonossá tenni a portánk. Azonban megvan a maguk hátránya is, hiszen ezeket rendszeres karbantartás nélkül igencsak meg tudja enni az idő. Ha tehát nem kezeljük őket megfelelően, az időjárás viszontagságai elég erősen nyomot hagyhatnak rajtuk.

Amennyiben viszont szeretnénk álmaink kerítését anélkül, hogy szükség lenne az efféle generálozásra, mégis akad megfelelő alternatíva, méghozzá a műanyag kerítések és kapuk formájában. Íme, pár ok tehát arra nézve, hogy miért érdemes a műanyag mellett lerakni a voksot.

Egyszerű kezelhetőség

Ahogyan azt fentebb is említettük, a műanyag kerítések nem igényelnek semmiféle karbantartást. Éppen ezért bárki számára ideális megoldást jelenthetnek, aki szeretné megkímélni magát a rendszeres festéssel és csiszolással járó macerától. A kerítés vagy kapu összeszerelése után az ég világon semmi dolgunk nem akad majd vele, csupán annyi, hogy élvezzük a látványt – mert bizony ezeket illetően is bőven van mit.

Természetes hatású dizájn

A műanyag kerítésektől sokan azért ódzkodnak, mert még mindig azokra a mű kinézetű darabokra asszociálnak, amelyeket az ilyen anyagú nyílászárók első generációinál láthattunk. Azonban már a műanyag használata az építőiparban jóval kiterjedtebb lett, ebből adódóan pedig egyre profibb megoldássokkal találkozhatunk velük kapcsolatban. Manapság már olyan műanyag kerítésekkel, kapukkal és nyílászárókkal találkozhatunk, amelyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi fától. Éppen ezért nem kell lemondanunk álmaink otthonáról, csupán azért, mert az igényesebb fa helyett a kényelmes műanyagot választanánk inkább.

Költséghatékony megoldás

A másik hatalmas előnye a műanyag kerítéseknek és kapuknak, hogy jóval olcsóbbak a különféle fa anyagoknál. Egyrészt maga az alapanyagi olcsóbb, másrészt a munkadíj is. Itt ugyanis nem szükséges a felfogadott szakembernek méretre szabnia a különféle elemeket, mint a fa esetében. A megfelelő méretben megvásárolt elemeket gyakorlatilag csak össze kell állítani némi csavarozással, ha megvan a kerítés alapja. A műanyag kapu és kerítés átlagos költsége így körülbelül 17 ezer forint körül mozog méterenként. Tehát nem csak időt spórolhatunk vele, de rengeteg pénzt is.

Összegzés

A fentebb felsorolt előnyöket figyelembe véve jól kirajzolódik előttünk, hogy miért is éri meg a műanyag kerítések mellett döntenünk. Egy olyan olcsó és egyszerűen kivitelezhető alternatíváját nyújtják a természetes fának, amely tökéletesen visszaadja annak megjelenését. Ráadásul jóval strapabíróbb a fánál, és ehhez még külön karbantartás sem szükséges. Azoknak, akik eddig ódzkodtak a műanyagtól tehát feltétlenül érdemes szétnéznie az aktuális elérhető kínálatban, ugyanis ma már jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre ennek kapcsán, mint pár évvel ezelőtt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.