<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Amikor a kíváncsiságról esik szó, sokan elég gyakran talál túl hamar elítélően nyilatkoznak. Pedig hogyan is fejlődhetne a világ kíváncsi és kutakodó elmék nélkül? Persze van a kíváncsiságnak kellemetlen oldala is, ami - nagyon is gyakran - nem igazán van az azt elszenvedni kénytelen kénye-kedvére.

Például a kerti pihenést egy forgalmas utcában megzavarhatják a be-bebámuló járókelők és várakozók. Igazán kellemetlen tud lenni, ha a család éppen a kertben szeretné élvezni a felállított kerti pavilonban az ebédet vagy a kerti medencében a közös pancsolást.

Az árnyékolóháló remek védelmet ad

Szerencsére kitaláltak ez ellen valami nagyon szuper dolgot, amelyet a medence és medencekiegészítő specialista, a Medence Óriás árnyékolóháló kínálatában alaposabban is megszemlélhetsz. Bizony, a már egyre ismertebb árnyékolóhálókról van szó, amelyek nemcsak az erős napsütés ellen jelentenek hatékony védelmet, hanem bizony a kerítésre felszerelve a kíváncsi tekinteteket is segítenek távol tartani. Mivel az árnyékolástechnikai iparban is sok kíváncsi ember dolgozik, így ma már egyre jobb és jobb termékeket fejlesztenek és forgalmaznak. Nagyon sokféle árnyékolóképességgel rendelkező, illetve átlátszó árnyékoló- vagy más néven belátásgátló hálót találsz: a 30 százalékostól egészen a 99 százalékosig.

A méréstől a kiszabásig

Nemcsak a kerítésre szerelhetsz árnyékolóhálót, hanem akár még az erkélyre is. Különösen praktikusak ide a legyező árnyékolók, illetve ma már kihúzható árnyékolófalakat is találsz a szakkereskedésekben. 

Általában tekercsben tudod a kerítésekre rögzíthető hálókat megvásárolni, ezek szélessége 100-200 centiméter. Persze minden esetben nagyon fontos, hogy a méreteket előzetesen jegyezd fel, kalkulálj és csak a pontos számok ismeretében indulj el kutakodni és vásárolni vagy rendelni. Miután hazavitted a terméket, vagy a netes rendelésed megérkezett, csak egy ollóra lesz szükséged a megfelelő méretekre vágáshoz.

A nagyon széles hálókat még a kerti medence fölé is kifeszítheted, s ezzel nagyon sokat teszel nemcsak a nap elleni védelem, hanem a víztisztaság érdekében is. Meggátolhatod ezzel nagyon sok kerti szennyezőanyag vízbe jutását. Kész haszon - kevesebbet kell majd takarítanod a kerti medencét.

Többféle színben kapható

A legtöbb árnyékolóháló zöld, de léteznek már szürke és barna színű változatok is. A zöld igazán szépen belesimul a kert színei közé, de gyakran a kerti vagy teraszberendezés színeihez jobban illik a két utóbbi színvariáció. A kiválasztás nem minden esetben egyszerű, a tekercsben forgalmazott árnyékolóhálót szokták javasolni a kerítésre és a medence fölé, de az erkélyre inkább a napellenző vagy a legyező árnyékoló lehet optimális.

A felszerelés nem bonyolult: gyorskötözőkkel vagy kötöződrótokkal villámgyors a rögzítés, az árnyékolóháló csipesz pedig ki- és bepattintható, a nem fix szereléshez ideális segítőtárs.