2p

Korszerű gépeket helyezett üzembe uniós támogatás segítségével a több mint 80 embert foglalkoztató Rabacsa Metalltechnik Kft. 

Több mint 406 millió forintos uniós pályázati támogatásból fejlesztette gyártási kapacitását a fémmegmunkálással foglalkozó, szentgotthárdi székhelyű Rabacsa Metalltechnik Kft. - közölte Racker Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója. 

A GINOP Plusz pályázaton, a Széchenyi Terv Plusz program részeként megvalósult fejlesztésnek köszönhetően lézerhegesztő gépeket és csiszológépeket, valamint korszerű mérőműszereket szereztek be, illetve háromezer négyzetméterrel bővítették gyártócsarnokukat. A cégvezető beszélt arról is, hogy a lézerhegesztő gép beszerzésével a teljes gyártási folyamat automatizálttá vált; az új gépek telepítésével és az üzemcsarnok felépítésével, a termelési kapacitásaik bővítésével a megnövekedett exportigényeknek kívánnak megfelelni.

A szentgotthárdi gyáregységben fémmegmunkálással méretre vágott lemezek, csövek és komplex alkatrészek előállításával foglalkoznak, alsószölnöki üzemükben pedig az építőipar számára egyedi kovácsoltvas, rozsdamentes acél, alumínium és Corten-acél termékek, illetve fémszerkezetek gyártása zajlik. Racker Balázs közölte: terveik között szerepel forgácsolási részlegünk kapacitásbővítő fejlesztése, újabb modern mérő és ellenőrző berendezések beszerzése, egy új automatizált felületkezelő üzemcsarnok építése, valamint egy olyan 1,2 megawattos (MW) napelem rendszer telepítése az üzem tetőszerkezete, amely 2,4 megawatt akkumulátoros tárolókapacitással is rendelkezik.

A Rabacsa Metalltechnik Kft. 82 embert foglalkoztat, termékeiket az építőipar, a fémipar, a bútoripar, a megújulóenergia-ipar, a gyógyszer-orvosi gépek és eszközök, valamint a közúti gépjárműipar, vasúttechnika területén értékesítik. A cég közlése szerint a kft. 2023-ban 2 milliárd forintos árbevétel mellett 62,2 millió forint adózott eredményt ért el. Idén 2,8 milliárd forint árbevételt és 500 millió forint adózott eredményt terveznek. (MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!