2018. május 15. 05:47
mfor.hu

Az RTL gasztroműsora, a Konyhafőnök szuperdöntője remekül teljesített, nagy kérdés, hogy a visszatérő vetélkedőjük, A Fal versenyre tud-e kelni a Bezár a bazárral.

A mögöttünk hagyott héten tartották a Média Hungary konferenciát, ahol számos érdekesség derült ki. Fischer Gábor, a TV2-csoport programigazgatója elmondta, hogy idén újabb négy tévéadót indítanak, és ezzel év végére összesen 15 darabból fog állni a portfóliójuk. Nehéz eldönteni, mekkora létjogosultsága lesz például a Jockey TV-nek, amin régi sorozatok láthatók majd, mint például a Dallas vagy a Columbo, de az biztos, hogy a kábelszolgáltatók a kormányzati hátszél miatt belistázzák ezt is. Mellette még egy filmcsatornát is indítanak Moziverzum néven, mely egy felsőkategóriás, prémium mozicsatorna lesz - mondta Ficher Gábor.Idén indul továbbá a korábban már beharangozott két új sportcsatorna, a Spíler2 TV és a Spíler3 TV is.

A programigazgató azt is elárulta, hogy a december elején erősen indult, majd a konkurenciaharcban nézőket vesztett Korhatáros szerelem is folytatódik. A Kovács Patrícia, Kovács Tamás, Dobó Kata, Kamarás Iván és más ismert színész szereplésével készülő sorozat várhatóan ősszel kerül képernyőre és valószínűleg hetente jelentkező epizódokkal vetítik majd.

Szintén a TV2-höz kapcsolódó hír, hogy ősszel két új reality is várható, az egyik egy gasztroműsor lesz, náluk tér ugyanis vissza a VIASAT3 egykori műsora, a MasterChef. A különbség a korábbiakhoz képest az lesz, hogy a Konyhafőnök VIP-hez hasonlóan celebek szerepelnek majd a műsorban, és mérik össze szakácstudományukat. Emellett várható egy, a Survivor-höz hasonló műsor is, amelyben szintén ismeret emberek versenyeznek egymással, párokat alkotva egy szigeten. A csatornán az ősz egyik nagy durranása lehet majd a Csak show és más semmi című produkció, amely eredetileg egy izraeli formátum, külföldön I Can Do That címmel futott. Nem meglepő módon ezt is a celebritásokra épít, és valamennyire a Sztárban sztárhoz hasonlít majd.

Megtáltosodik-e Balázs műsora? Megtáltosodik-e Balázs műsora?


Az RTL vezetői mellőzték a fent említett Media Hungary konferenciát, ugyanakkor Kolosi Péter az index-hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Mi kis falunk biztosan folytatódik. A csatorna programigazgatója azt is elárulta, hogy elégedettek új sorozatuk, A Tanár számaival, de egyelőre még nem döntöttek a folytatásról. Azt is elmondta, hogy a Piramis ugyan jobb számokat hozott A Falnál, de nem sok értelmét látták, hogy egy olyan időszakban járassák csúcsra a nézettséget, ami hirdetési szempontból a legkevésbé releváns.


A Fal egyébként hétfőtől új lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson, a Konyhafőnököt ugyanis Sebestyén Balázs vetélkedője váltja. Nagy kérdés persze, hogy mit tudnak a műsorból kihozni, a TV2-n ugyanis az aktuális vetélkedő, a Bezár a bazár nagyon lendületbe jött, és volt olyan nap, amikor 20 százalék feletti közönségarányt ért el. Ez pedig - véleményünk szerint - sötét árnyat vet az év elején botladozva induló vetélkedő jövőjére. Valószínűsíthető ugyanakkor, hogy ha az est első részében A Fal nem marad le, akkor vár a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest az RTL javára fogja billenteni a mérleg nyelvét a hétköznap estéken. A TV2 korábban igen sikeres műsorának, a Vigyázat gyerekkel vagyoknak az új változata (Vigyázat, szülővel vagyok!) meglehetősen harmatosan teljesített az első héten. Mind a csatorna átlagától, mind az ebben az idősávban futó Áll az alku számaitól elmaradt Ördög Nóra műsora a kereskedelmi célcsoportban. Ez azért is jelent meglepetést, mert egy időben a Vigyázat gyerekkel vagyok! volt a TV2 messze legsikeresebb hétköznapi produkciója.

A hétvége krónikájához tartozik még, hogy a Duna TV szombaton végre versenyre tudott kelni a nagyobb csatornákkal. Az Eurovíziós Dalverseny ugyanis relatív magas nézettséget hozott. Az este 9-től 0:50-ig tartó monstre közvetítés teljes adásideje alatt a műsor 15 százalék feletti közönségarányt ért a lakosság 4 éven felüli részének körében, míg a 18-49 éveseknél a készülékek előtt ülők 13 százaléka nézte a műsort. Aznap ráadásul a Galaxis őrzői révén a F+ is nagyot ment, a számok alapján az átkapcsoló nézők számottevő része az RTL helyett nézett mást. A csatorna ráadásul vasárnap sem tudott javítani, a Kiütés című film meglehetősen gyenge számokat produkált, így esélyük sem lehetett a Sztárban sztárral "felálló" TV2-vel szemben.

A 19. héten az átlagos közönségarányt nézve így az RTL Klub jelentősen visszaesett, a csatornát a képernyők előtt ülők 14,6 százaléka nézte átlagosan (főműsoridőben a kereskedelmi célcsoportot vizsgálva), míg a TV2 közönségaránya 11,6 százalék volt. Az erős vasárnap ellenére sem erősödött az RTL népszerűbb kábelcsatornája, a F+, amely 4,8 százalékos átlagos közönségarányt ért el, míg a Cool 3,5 százalékot. Csak toporgott a Viasat3, amelynek most csak a képernyők előtt ülők 2,6 százaléka jutott. A Duna TV egyszeri csodát tett az Eurovízió miatt, a közönségaránya 2 százalékra ugrott fel.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.