TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Budapesti Városüzemeltetési Holdingot egy nemzetközi cégvilágban és a hazai politikában edződött nőre bízza a Karácsony-kabinet. A cél, hogy a város lakói is érezzék a változást.

A kincstári lelkesedésen felül is nagyon örül a városvezetés annak, hogy a nemzetközi életben jelentős karriert befutó menedzsert sikerült hazacsábítani Bécsből - értesült az Mfor. A Karácsony-kabinet ugyanis a Tarlós-korszakban rendkívül legyengített és kiürített holdingot az elkövetkező években megerősítené és valódi menedzsment szervezetté fejlesztené fel. 

Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését. A célok ugyanakkor csak akkor teljesülhetnek, ha a várost kiszolgáló vállalatok napi működésében és ezzel a budapestiek számára is kézzelfogható a változás. Az átláthatóság, fenntarthatóság elvei mentén konzekvensen fejleszthető és átalakítandó a vállalatok működése, gazdálkodása – írta pályázatában Dr. Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding új vezérigazgatója.

Kinevezését egy rendkívül rapid pályázat előzte meg, alig hagyva kétséget afelől, hogy a városvezetés számára ismerős bejelentkezését várják a posztra. 

Dr. Walter Katalin fotó: Facebook Dr. Walter Katalin fotó: Facebook

A BVH új vezérigazgatója 2013-tól másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt-ben. Márpedig Karácsony Gergely főpolgármester az Együtt-PM delegációjának állandó tárgyalója volt a 2013 nyarán kezdődő ellenzéki tárgyalásokon és a 2014-es önkormányzati választásokon az Együtt-PM jelöltjeként választották Zugló polgármesterévé. Walter Katalin azonban aligha nevezhető egyszerű politikai ejtőernyősnek. 

Közel 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten, ahol a nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte.  A politikai életbe Bajnai Gordon oldalán tett rövid kiruccanása után visszatért az üzleti életbe. Előbb az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységéért felelt. Idén szeptemberben fogadta el a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem kényszerű Bécsbe költözését. Innen pályázott a BVH vezérigazgatói posztjára. 

Az új vezérigazgató januártól veszi át a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt iránytását. Feladatai közé tartozik a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közmű- és szolgáltató cégek üzleti és beruházási politikájnak, szervezeti működésének felügyelete.  A főpolgármesteri kabinet szerint Walter Katalin szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására. 
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.