<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Budapesti Városüzemeltetési Holdingot egy nemzetközi cégvilágban és a hazai politikában edződött nőre bízza a Karácsony-kabinet. A cél, hogy a város lakói is érezzék a változást.

A kincstári lelkesedésen felül is nagyon örül a városvezetés annak, hogy a nemzetközi életben jelentős karriert befutó menedzsert sikerült hazacsábítani Bécsből - értesült az Mfor. A Karácsony-kabinet ugyanis a Tarlós-korszakban rendkívül legyengített és kiürített holdingot az elkövetkező években megerősítené és valódi menedzsment szervezetté fejlesztené fel. 

Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését. A célok ugyanakkor csak akkor teljesülhetnek, ha a várost kiszolgáló vállalatok napi működésében és ezzel a budapestiek számára is kézzelfogható a változás. Az átláthatóság, fenntarthatóság elvei mentén konzekvensen fejleszthető és átalakítandó a vállalatok működése, gazdálkodása – írta pályázatában Dr. Walter Katalin, a Budapesti Városüzemeltetési Holding új vezérigazgatója.

Kinevezését egy rendkívül rapid pályázat előzte meg, alig hagyva kétséget afelől, hogy a városvezetés számára ismerős bejelentkezését várják a posztra. 

Dr. Walter Katalin fotó: FacebookDr. Walter Katalin fotó: Facebook

A BVH új vezérigazgatója 2013-tól másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt-ben. Márpedig Karácsony Gergely főpolgármester az Együtt-PM delegációjának állandó tárgyalója volt a 2013 nyarán kezdődő ellenzéki tárgyalásokon és a 2014-es önkormányzati választásokon az Együtt-PM jelöltjeként választották Zugló polgármesterévé. Walter Katalin azonban aligha nevezhető egyszerű politikai ejtőernyősnek. 

Közel 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten, ahol a nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte.  A politikai életbe Bajnai Gordon oldalán tett rövid kiruccanása után visszatért az üzleti életbe. Előbb az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységéért felelt. Idén szeptemberben fogadta el a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem kényszerű Bécsbe költözését. Innen pályázott a BVH vezérigazgatói posztjára. 

Az új vezérigazgató januártól veszi át a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt iránytását. Feladatai közé tartozik a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közmű- és szolgáltató cégek üzleti és beruházási politikájnak, szervezeti működésének felügyelete.  A főpolgármesteri kabinet szerint Walter Katalin szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására. 
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.