2018. július 3. 06:10
mfor.hu

A tévés nézettségi adatok azt mutatják, az egyenes kieséses szakasz ismét megmozgatta a nézőket. Az unalmas meccseket is rengetegen követték.

A kereskedelmi tévék nem szaggatják meg magukat, de ha ezt tennék, vélhetőleg akkor sem lenne sokkal több nézőjük. A magyarok ugyanis ismét többen kezdték el nézni a labdarúgó világbajnokság találkozóit ahogy növekszik a tét.

A mögöttünk hagyott héten ismét a focimeccsek uralták a képernyőket. A csoportmeccsek utolsó körei számos izgalmas találkozót, és nem várt eredményt hoztak. A meglepetések között a legnagyobb a címvédő német válogatott távozása volt, majd a hétvégén gyorsan elbúcsúzott három másik közönségkedvenc csapat, a Ronaldo vezette Portugália, Messi és az argentinok, illetve az Iniesta féle spanyol csapat is. A sportszakmai kérdéseken túl is érdekes lesz, mennyiben befolyásolja mindez a világbajnokság körüli médiaérdeklődést. Az ugyanis elvitathatatlan, hogy a legnagyobb sztárok még akkor is sok nézőt érdekelnek, ha a játékuk nem kimagasló.

A magyar nézők szempontjából egyébként a legnagyobb érdeklődés egyértelműen a brazil válogatott iránt nyilvánult meg. A világbajnokság első hetében a seleção Svájc elleni találkozóját nézték itthon a legtöbben. Majd a csoportmeccsek harmadik körét is "ők vitték", a Szerbia elleni meccsükkel. Ez a meccs egyébként a kereskedelmi célcsoportban a a nézettségi versenyt így sem nyerte meg, "csak" a másodikok lettek. Ha a teljes lakosságot nézzük, akkor pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphettek fel.

A első helyre mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosság körében a vasárnap esti Horvátország Dánia elleni továbbjutása került. A teljes mérkőzés időtartamában 1 millió felett volt a nézők száma, ami jelentős előrelépés a második heti adatokhoz képest, főleg úgy, hogy az első néhány perc után meglehetősen unalmas volt a következő nagyjából száz perc. És csak a hosszabbítás utolsó 5 perce hozott ismét komoly érdekességet, majd az azt követő büntetőpárbaj. Persze ha unalom, akkor valószínűleg a spanyolok meddő passzolgatását nehéz felülmúlni. Ennek ellenére az Oroszország-Spanyolország találkozó is sok nézőt vonzott: a teljes lakosságban a rangsor negyedik helyére került, míg a 18-49 éveseknél a hatodik.

Megkínozták a nézőket Megkínozták a nézőket

A meccsek mellett a kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub vasárnap esti filmje, a Megint 17 című vígjáték, a Híradó, a Fókusz és az Éjjel-nappal Budapest hozott jobb számokat. Ami a teljes lakosságot illeti, ott a TV2 örülhetett, a foci-vb után ugyanis a Tényeg hozta a legjobb nézettséget. Az RTL műsorai közül a Híradó, a Fókusz és a Barátok közt tudott jobban szerepelni.

A 26. héten az átlagos közönségarányt nézve (főműsoridőben a 18-49 évesek körében) az RTL Klub visszaküzdötte magát a lélektani 10 százalékos szint fölé (10,2%). Kevésbé volt szerencsés a TV2, náluk ugyan megállt a nézőszám csökkenése, ám közönségaránya ezúttal is csak 5,3 százalék volt. Egy lépésre maradt el tőlük az RTL népszerűbb kábelcsatornája, a F+, amely viszont kicsit javított, őket a tévé előtt ülők 4,4 százaléka választotta. Őket a Cool követte, az esetükben 3,7 százalékos közönségarányt mértek. A május végi számoktól immár jócskán elmaradt a Viasat3 (1,8% SHR), miközben a Duna TV a párhuzamosan futó csoportmeccseknek köszönhetően látványosan, 2,3 százalékra növelte a közönségarányát.


3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!