2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy friss felmérés szerint a legnagyobb európai munkáltatók az 5G hálózatok teljes körű bevezetését és a digitalizáció, az új technológiák támogatását várják az új Európai Bizottságtól.

Ezzel egybecseng, hogy egy korábbi bizottsági tanulmány szerint az 5G hálózatok 2,3 millió munkahely létrejöttéhez járulhatnak hozzá 2025-ig.

A MOL-t is magában tömörítő Gyáriparosok Európai Kerekasztalának (ERT) felmérése szerint a válaszadók kevesebb mint fele tartja Európa digitális infrastruktúráját vonzónak üzleti szempontból, míg a közlekedési infrastruktúra magasabb értékelést kapott más kereskedelmi régiókkal összevetve.

Az ERT évente kétszer méri fel tagjai álláspontját az európai gazdaságról. Idén a klímaváltozás kezelése és a globális kereskedelmi szabályozások arányos betartatása is a lista elején szerepeltek.

A mostani eredmények megerősítik azokat az Uniós célokat és vállalásokat, amelyek mellett az ERT tagjai, így többek között a MOL is, elkötelezték magukat „Európa helyének megerősítése a világban” c. állásfoglalásukban.

Az Unió tagállami vezetői következő ülésükön dönthetnek az Európai Bizottság összetételéről és a következő évek EU-s céljairól. A mostani felmérés eredményei így gyors bepillantást engedhetnek abba, hogy Európa vezető munkaadói hogyan vélekednek a közösség előtt álló legkomolyabb kihívásokról.

Az ERT tagjai állásfoglalásukban elkötelezték magukat amellett, hogy még többet fektessenek be Európában, ha a szabályozói és pénzügyi környezetet az ipari versenyképességet támogató intézkedésekkel erősítik.

ERT Ipari Bizalmi Index

A felmérés szerint az általános üzleti várakozások javultak az előző év második felének esését követően. A megkérdezett üzleti vezetők enyhe növekedést várnak mind az eladások, mind a befektetések területén, hozzátéve, hogy mindkettő nagyobb mértékben bővül Európán kívül, mint a kontinensen.

Összesen 52, Európa vezető ipari cégeinél vezérigazgatói vagy elnöki tisztet betöltő részvevője volt a felmérésnek.

A felmérést az Európai Gazdaságkutató Központ (ZEW) végezte el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!