<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy friss felmérés szerint a legnagyobb európai munkáltatók az 5G hálózatok teljes körű bevezetését és a digitalizáció, az új technológiák támogatását várják az új Európai Bizottságtól.

Ezzel egybecseng, hogy egy korábbi bizottsági tanulmány szerint az 5G hálózatok 2,3 millió munkahely létrejöttéhez járulhatnak hozzá 2025-ig.

A MOL-t is magában tömörítő Gyáriparosok Európai Kerekasztalának (ERT) felmérése szerint a válaszadók kevesebb mint fele tartja Európa digitális infrastruktúráját vonzónak üzleti szempontból, míg a közlekedési infrastruktúra magasabb értékelést kapott más kereskedelmi régiókkal összevetve.

Az ERT évente kétszer méri fel tagjai álláspontját az európai gazdaságról. Idén a klímaváltozás kezelése és a globális kereskedelmi szabályozások arányos betartatása is a lista elején szerepeltek.

A mostani eredmények megerősítik azokat az Uniós célokat és vállalásokat, amelyek mellett az ERT tagjai, így többek között a MOL is, elkötelezték magukat „Európa helyének megerősítése a világban” c. állásfoglalásukban.

Az Unió tagállami vezetői következő ülésükön dönthetnek az Európai Bizottság összetételéről és a következő évek EU-s céljairól. A mostani felmérés eredményei így gyors bepillantást engedhetnek abba, hogy Európa vezető munkaadói hogyan vélekednek a közösség előtt álló legkomolyabb kihívásokról.

Az ERT tagjai állásfoglalásukban elkötelezték magukat amellett, hogy még többet fektessenek be Európában, ha a szabályozói és pénzügyi környezetet az ipari versenyképességet támogató intézkedésekkel erősítik.

ERT Ipari Bizalmi Index

A felmérés szerint az általános üzleti várakozások javultak az előző év második felének esését követően. A megkérdezett üzleti vezetők enyhe növekedést várnak mind az eladások, mind a befektetések területén, hozzátéve, hogy mindkettő nagyobb mértékben bővül Európán kívül, mint a kontinensen.

Összesen 52, Európa vezető ipari cégeinél vezérigazgatói vagy elnöki tisztet betöltő részvevője volt a felmérésnek.

A felmérést az Európai Gazdaságkutató Központ (ZEW) végezte el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.