<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Viszi az elefántfüleket az ESMA Reklám Zrt..

Múlt héten írtuk meg, hogy Tarlósék megbocsátottak Garancsi Istvánnak, azaz a nagyvállalkozó cégét hozták ki győztesnek a közvilágítási oszlopokra vonatkozó fővárosi reklámpiaci pályázaton. Korábban amiatt tört ki a csörte a felek között, mert a Városháza szerint az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló vállalkozó ESMA Reklám Zrt. nevű cége egy időben jogtalanul jutott bevételhez a villanyoszlopokon lógó, úgynevezett elefántfüles reklámtáblák kihelyezésével. Ezt az elhidegült időszakot zárta le Garancsi tarolása a reklámpályázaton, melyre most a Fővárosi Közgyűlés is rábólintott. A testület 19 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett döntött a haszonbérleti szerződés megkötéséről.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. augusztus 30-án döntött arról, hogy a Budapest területén lévő és a fővárosi önkormányzat, a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft., valamint a BKK Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tulajdonát képező közvilágítási oszlopokat "tájékozódást segítő jelzést megjelenítő reklámcélú eszköz" elhelyezése céljából a tulajdonosokkal közösen nyilvános pályázat útján közösen fogja hasznosítani. A testület decemberi ülésén hagyta jóvá a pályázati kiírást.

A pályázat érvényes és eredményes volt, és a bíráló bizottság a benyújtott két pályázat közül első helyen az ESMA Reklám Zrt. pályázatát, a második helyen a TQ Reklám Stúdió Kft. pályázatát javasolta rangsorolni.

A Fővárosi Közgyűlés csak a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló oszlopokra vonatkozóan tudott döntést hozni, a BDK tulajdonában lévő oszlopok esetén a társaság ügyvezetése, míg a BKK tulajdonában lévő oszlopok esetén a társaság igazgatósága hoz döntést.

Az elfogadott előterjesztés szerint az ESMA évente nettó 60 millió forintot, oszloponként napidíjként pedig nettó 250 forintot fizet majd. A szerződés öt évre szól.