3p

Nem véletlenül keltette fel kormányközeli vállalkozók érdeklődését is a Lipóti Pékség, hiszen Tóth Péter cége folyamatosan gyarapszik, és hamarosan az egész ország az ő kenyerüket eheti.

Történetének legjobb évét zárta 2019-ben a Lipóti Pékség Termelő és Kereskedelmi Kft., amely a 2018-as 2,5 milliárd forintos forgalmat tavaly 3,3 milliárd forintra tornászta fel - derül ki a lipóti székhelyű cég beszámolójából. Ez a teljesítmény pedig 364 millió forintos nyereséget eredményezett a tulajdonosnak, az alapító Tóth Péter pedig 150 millió forint osztalékot ki is vett a cégből.

Nagyon látványos a Lipóti fejlődése, hiszen 2014-ben még 1,7 milliárd forint bevételnél tartottak.

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. Ma is ő a cég tulajdonosa és vezetője. Az alapítás évétől napjainkig a Lipóti Pékség egy igen közismert márkanévvé vált. A Lipóti Pékség kezdetben 15-20, főként Lipót környéki kis boltot látott el kenyérrel és pékáruval

- szól a cég bemutatkozása. Ma már gyakorlatilag az egész országban lehet találkozni a Lipóti termékeivel, Tóth Péter pedig milliárdos lett (becsült vagyona 6-8 milliárd forint). Nagy esély van arra, hogy a 2019-es 3,3 milliárd forintos eredmény nem sokáig marad rekord.

Nekünk nem a szomszéd pék a konkurenciánk, hanem a multinacionális kereskedelmi láncok, melyek akár Németországból vagy Lengyelországból kamionnal hozzák a fagyasztott termékeket helyben sütésre. Egyrészt tovább bővítenénk a mintabolthálózatot, mintegy 350 üzlet a cél. Illetve Hatvanban megindult egy húszezer négyzetméteres nagy üzem építése, automata gépsorral. Ezzel az üzemmel, a meglévő három mellett az a célunk, hogy az egész országot lefedjük

- nyilatkozta Tóth Péter a Kisalföld című újságnak. Másik cégének, a Lipóti Sütőipari Kft.-nek a 2019-es eredménye már májusban ismert lett: 4,6 milliárd forintos bevétel 339 millió forintos nyereséggel és 200 millió forintos osztalékkal.

A Lipóti dinamikus fejlődése pedig már a kormányközeli vállalkozók érdeklődését is felkeltette. Az említett hatvani üzem júniusi alapkőletételénél például Varga Mihály pénzügyminiszter mondott beszédet. A Lipóti Tóth és Társai Zrt. beruházását 7 milliárd forinttal támogatta a kormány. Az új cégben pedig Tóth Péter társa Paár Attila lett, aki a West Hungária Bau (WHB) nevű építőipari cég tulajdonosa.

A WHB pedig gyakorlatilag a fél országot építi, gyakori nyertese az állami közbeszerzéseknek. Például ők a kivitelezői jelenleg a Bozsik-Stadionnak Kispesten, a soproni Csik Ferenc uszodának és a tatabányai városközpontnak, valamint a Budai Várban is komoly projekteket kaptak. Paár Attila amúgy Tiborcz István, a kormányfő vejének üzlettársaként lett ismert, ma is van közös cégük: a BPA116 Vagyonkezelő Kft. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!