TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Nem véletlenül keltette fel kormányközeli vállalkozók érdeklődését is a Lipóti Pékség, hiszen Tóth Péter cége folyamatosan gyarapszik, és hamarosan az egész ország az ő kenyerüket eheti.

Történetének legjobb évét zárta 2019-ben a Lipóti Pékség Termelő és Kereskedelmi Kft., amely a 2018-as 2,5 milliárd forintos forgalmat tavaly 3,3 milliárd forintra tornászta fel - derül ki a lipóti székhelyű cég beszámolójából. Ez a teljesítmény pedig 364 millió forintos nyereséget eredményezett a tulajdonosnak, az alapító Tóth Péter pedig 150 millió forint osztalékot ki is vett a cégből.

Nagyon látványos a Lipóti fejlődése, hiszen 2014-ben még 1,7 milliárd forint bevételnél tartottak.

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. Ma is ő a cég tulajdonosa és vezetője. Az alapítás évétől napjainkig a Lipóti Pékség egy igen közismert márkanévvé vált. A Lipóti Pékség kezdetben 15-20, főként Lipót környéki kis boltot látott el kenyérrel és pékáruval

- szól a cég bemutatkozása. Ma már gyakorlatilag az egész országban lehet találkozni a Lipóti termékeivel, Tóth Péter pedig milliárdos lett (becsült vagyona 6-8 milliárd forint). Nagy esély van arra, hogy a 2019-es 3,3 milliárd forintos eredmény nem sokáig marad rekord.

Nekünk nem a szomszéd pék a konkurenciánk, hanem a multinacionális kereskedelmi láncok, melyek akár Németországból vagy Lengyelországból kamionnal hozzák a fagyasztott termékeket helyben sütésre. Egyrészt tovább bővítenénk a mintabolthálózatot, mintegy 350 üzlet a cél. Illetve Hatvanban megindult egy húszezer négyzetméteres nagy üzem építése, automata gépsorral. Ezzel az üzemmel, a meglévő három mellett az a célunk, hogy az egész országot lefedjük

- nyilatkozta Tóth Péter a Kisalföld című újságnak. Másik cégének, a Lipóti Sütőipari Kft.-nek a 2019-es eredménye már májusban ismert lett: 4,6 milliárd forintos bevétel 339 millió forintos nyereséggel és 200 millió forintos osztalékkal.

A Lipóti dinamikus fejlődése pedig már a kormányközeli vállalkozók érdeklődését is felkeltette. Az említett hatvani üzem júniusi alapkőletételénél például Varga Mihály pénzügyminiszter mondott beszédet. A Lipóti Tóth és Társai Zrt. beruházását 7 milliárd forinttal támogatta a kormány. Az új cégben pedig Tóth Péter társa Paár Attila lett, aki a West Hungária Bau (WHB) nevű építőipari cég tulajdonosa.

A WHB pedig gyakorlatilag a fél országot építi, gyakori nyertese az állami közbeszerzéseknek. Például ők a kivitelezői jelenleg a Bozsik-Stadionnak Kispesten, a soproni Csik Ferenc uszodának és a tatabányai városközpontnak, valamint a Budai Várban is komoly projekteket kaptak. Paár Attila amúgy Tiborcz István, a kormányfő vejének üzlettársaként lett ismert, ma is van közös cégük: a BPA116 Vagyonkezelő Kft. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.