2018. június 2. 12:05
mfor.hu

A Taxify 175 millió dollár értékű tőkebevonást bonyolított le, a vállalat a befektetéseket az utazásmegosztó szolgáltatás technológiai fejlesztésére szánja. Céljuk, hogy megvalósítsák a városi közlekedés legjobb alternatíváját, különös tekintettel az európai és afrikai piacokra.

A befektetők közül a legnagyobb a Daimler, a világ vezető autógyártója, amely a portfóliójában tudhat számos közlekedéssel és technológiával foglalkozó európai vállalatot. A Daimler a befektetésnek köszönhetően a Taxify igazgatótanácsában is képviseltetni fogja magát.

„Világszerte csaknem 22 millió ügyfélnek nyújtunk mobilitási szolgáltatást, a közösségi autóktól és a multimodális platformoktól kezdve az utazásmegosztásig. A Taxify kitűnően kiegészíti a meglévő, kiterjedt portfóliónkat a mobilitási szolgáltatások területén.A gyorsan növekvő utazásmegosztó tevékenységeinek és a széles körű földrajzi lefedettségének köszönhetően a Taxify és a Daimler tökéletes párost alkot" - mondta el Jörg Lamparter, a Daimler pénzügyi szolgáltatások mobilitási csoportjának vezetője.


A Taxify befektetői köréhez a Didi Chuxing mellett most csatlakozott a Korelya Capital európai kockázatitőke-alap és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. Ez a tőkeemelés azt jelenti, hogy a Taxify értékét a befektetők 1 milliárd dollárra becsülik.

„Az a küldetésünk, hogy mobilis jövőt építsünk, és fantasztikus, hogy ebben olyan befektetők támogatását élvezhetjük, mint a Daimler és a Didi. A tavalyi évhez képest tízszeresére nőtt a Taxify-jal megtett utak száma, holott Európát és Afrikát világviszonylatban is az utazásmegosztás legösszetettebb piacai között tartják számon. Ma már több mint tízmillió ember használja a Taxify-t világszerte. De ez még csak a kezdet, hiszen egyre kevesebben vásárolnak saját autót és inkább a konkrét igények szerint szerveződő közlekedést választják" - mondta el Markus Villig, a Taxify vezérigazgatója és társalapítója.