2p

Vendégmunkások ügyében vizsgálódott az NGM egy kormányhivatallal karöltve. 

Lezajlott a foglalkoztásfelügyeleti vizsgálat első ellenőrzése a Bumchun Precision Hungary Kft.  salgótarjáni üzemében – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sallangokban bővelkedő közléséből.

A tárca szerint a sajtóban megjelent hírekre reagálva az NGM a Nógrád Vármegyei Kormányhivatallal azonnal elindította a vizsgálatot, amely az első helyszíni ellenőrzés alapján arra jutott, hogy voltak kisebb munkaügyi jogsértések, szabálytalanságok a vállalkozásnál és a munkaerő-kölcsönzők által foglalkoztatott külsős alkalmazottaik foglalkoztatásánál.

Az első ellenőrzés lezárult. Fotó: Depositphotos
Az első ellenőrzés lezárult. Fotó: Depositphotos

Az NGM szerint ugyanakkor azt az eddigi vizsgálat nem bizonyította, hogy a magyar munkaerőt külföldi vendégmunkásokkal váltotta volna ki a cég a jelenlegi jogszabályok alapján. Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, a dél-koreai vállalkozást azzal vádolták meg január közepén, hogy salgótarjáni üzeméből hatvan magyar dolgozót bocsátott el december óta, miközben vietnámiakat vesznek fel.

Arról, hogy mennyire reális a kormány azon állítása, hogy az akkumulátorgyárak a magyaroknak teremtenek munkahelyeket, részletes elemzésünket itt olvashatják:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!