<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Méghozzá az év elejétől elérhető NHP Fix program hatására, amely keretében a banknál a legtöbb kkv eszközbeszerzésekhez és lízinghez kér hitelt, 10 éves futamidőre és fix kamatozásra.

Az Erste Bank Hungary egy év alatt, február végéig 27 százalékkal, 209 milliárd forintra növelte a kis- és középvállalkozóknak (kkv) nyújtott hiteleket, ugyanezen idő alatt a finanszírozott ügyfeleik száma több mint 12 százalékkal, 1700-ra nőtt – közölte Szerdahelyi Róbert, a bank kkv-kal foglalkozó területének igazgatója mai sajtótájékoztatóján.

Sokan keresik a lízingfinanszírozástSokan keresik a lízingfinanszírozást

A legnagyobb mértékben három ágazatban bővült az Erste kkv-ügyfelek száma, a mezőgazdaságban közel 23, az élelmiszeriparban és a feldolgozóiparban 27, az autóiparban 28 százalékkal, de például az alszegmensek közül a gépgyártásban tevékenykedőké még ennél is jobban, 54 százalékkal gyarapodott. Ami a területi megoszlást illeti, az Erste a legnagyobb mértékben, közel 15 százalékkal Somogy megyében növelte ügyfelei számát. Mind hitelezett kliensei, mind a hitelállománya viszont Nógrád megyében gyarapodott a legjobban, csaknem 43, valamint több mint 48 százalékkal, míg például Budapesten több mint 36 százalékkal.

Az Erste az NHP Fix program 1000 milliárdos keretösszege egytizedének a kihelyezésére vállalt kötelezettséget, méghozzá két éven belül, 2020 végéig. A bank ügyfelei részéről jelentős az érdeklődés a konstrukcióban elérhető források iránt – osztotta meg az első hónapok tapasztalatait Szerdahelyi Róbert. Az ügyletek, illetve a folyósított volumen jelentős része egyelőre lízingfinanszírozásban valósult meg, mivel a lízing rugalmasabb, a változásokra gyorsabban reagáló finanszírozási forma, de a cégek részéről folyamatos az érdeklődés a beruházási hitelek iránt is. A pénzintézetek között is hatalmas a verseny az NHP Fix források kihelyezésében. Az erős verseny miatt a vállalkozások most igen kedvező kamatszint mellett juthatnak forráshoz, a nagyobb ügyletek esetében az ügyfelek által elvárt kamatszint messze a 2,5 százalékos maximum alatt van. A bankok számára ugyanakkor nagyon fontos, hogy a hosszú távú, fix kamatozású hitelek nyújtásához hosszú távú, fix kamatozású forráshoz jutnak a Magyar Nemzeti Banktól.

A bank megbízásából készült felmérés szerint valamivel többen terveznek valamilyen beruházást a következő egy évben: a kkv-k 23 százaléka közölte, hogy többet költ fejlesztésre (az előző felmérésben ez az arány 20 százalék volt), 67 százalék ugyanannyit, mint egy évvel korábban (egy éve 70 százalék), míg a beruházásaikat visszafogó vállalkozások aránya 10 százalék maradt. Ezzel együtt nőtt azon cégek száma és aránya is, melyek beruházási hitelt is igénybe vesznek fejlesztéseikhez. Az egy évvel korábbi 9-ről 14 százalékra nőtt ezen társaságok aránya, míg lízingfinanszírozásban gondolkodóké 28-ról 34 százalékra emelkedett.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.