Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Egyenesbe jött a cég gazdálkozdása, rengeteg pénzt vesz ki a tulajdonos a focicsapat mögött álló vállalatból. 

Az ETO Futball Sportszervező és Szolgáltató Kft. tulajdonosa úgy határozott néhány héttel ezelőtt, hogy a cég törzstőkéjét jelentős mértékben csökkenti, a kft.-kre vonatkozó törvényi minimumra - tették közzé a a cégközlönyben.

Ennek értelmében a társaság 300 millió forintos törzstőkéjét 3 millió forintra csökkentik, vagyis 297 millió forintnyi tőkét von ki a fociklub tulajdonosa, a Szeginvest Zrt.

A tájékoztatás szerint minderre nem a saját tőke rendezése miatt van szükség, hanem "egyszerű" tőkekivonás az indok.

A győri ETO Park (Fotó: MTI)A győri ETO Park (Fotó: MTI)

Az elmúlt néhány évben felduzzadt az ETO Futball Kft. jegyzett tőkéje: míg 2017 tavaszán az addigi 3 milliós jegyzett tőkét 18 millióra emelték fel, 2018 januárjában 41,37 millió, 2019 februárjában 400 millió, májusában pedig már 455 milliós tőkével rendelkezett a focicsapat mögött álló gazdasági társaság. Mindezeket a cégbírósági papírok alapján az MLSZ szabályzatának való megfelelés miatt kellett végrehajtani.

Az éves beszámolók alapján 2018-ban valóban szükséges volt tulajdonosi beavatkozás, mivel a saját tőke mínuszba csúszott, ez pedig már előrevetíti, hogy a tulajdonosnak valamilyen megoldással rendeznie kell a társaság tőkehelyzetét. A számviteli szabályok értelmében a saját tőke nem csökkenhet a jegyzett tőke fele alá, ha pedig két egymást követő évben negatív a saját tőke, az azonnali beavatkozást igényel.

A tőkehelyzet folyamatos rendezése után a felhalmozott tőkét aztán első lépésben 2020 szeptemberében csökkentették 300 millió forintra azzal, hogy 155 milliós tőkeleszállítás történt, a mostani lépéssel pedig a 3 milliós, törvényi minimumra mérséklik a tőkét.

Nem megy rosszul az ETO-nak az NB II-ben

A tőkeleszállításra a tulajdonos Szeginvest Zrt.-nek,

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.