TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. december 11. 09:18
mfor.hu

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Jászai Gellért több mint 40 százalékos befolyása alatt lévő informatikai cég 2019. évi konszolidált adózott nyeresége csaknem huszonötször ehet magasabb, 2,5 milliárd forint a 2018-asnál.

A 4iG Nyrt. a 2019. évet illetően korábban nem tett közzé eredményvárakozásra vonatkozó előrejelzést, azonban a 2019. éves eredmény várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt – olvasható az informatikai cég tájékoztatójából.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG fő tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG fő tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Most azt tették közzé, hogy:

  1. A 4iG Nyrt. 2019. évi értékesítésének nettó árbevétele meghaladja a 40 milliárd forintot (ez 2018-ban 879 millió volt), 

  2. A társaság 2019. évi adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírása előtti eredménye (ebitda) pedig meghaladja a 4 milliárd forintot (szemben a tavalyi 842 millióval).

  3. A társaság 2019. évi adózott eredménye meghaladja a 2,5 milliárd forintot (2018-ban 103 millió volt).

Indoklás a közleményben nem szerepel, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az idei évben a 4iG számos, milliárdos nagyságrendű állami megrendelést nyert el, amelyek összértéke több tízmilliárd forintot tesz ki.

Az igazgatóság fontosnak tartotta kiemelten felhívni a befektetők, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőinek figyelmét arra, hogy "jelen tájékoztatással a jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, a fenti információk a társaság igazgatóságának jelenlegi megítélésén és nem a társaság auditált éves beszámolóján alapulnak, így azok nem tekinthetőek végleges adatoknak" – szerepel a közleményben.

A 4iG és a Magyar Telekom Nyrt, tegnap jelentette be, hogy a 4iG visszalép attól a július 9-ei bejelentésben szereplő szándékától, miszerint megvásárolná a Telekom-csoporttól a T-Systems Magyarország Zrt.-t. Ugyanakkor a felek hangsúlyozták, hogy a konzorciumi megállapodásaik változatlan feltétellel hatályban maradnak, miközben tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.