Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Jászai Gellért több mint 40 százalékos befolyása alatt lévő informatikai cég 2019. évi konszolidált adózott nyeresége csaknem huszonötször ehet magasabb, 2,5 milliárd forint a 2018-asnál.

A 4iG Nyrt. a 2019. évet illetően korábban nem tett közzé eredményvárakozásra vonatkozó előrejelzést, azonban a 2019. éves eredmény várhatóan nagyságrendekkel meghaladja a 2018. évi beszámolóban közölt adatokat, valamint az első három negyedévben elért teljesítménye alapján számolt időarányos eredményt – olvasható az informatikai cég tájékoztatójából.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG fő tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója
Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG fő tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Most azt tették közzé, hogy:

  1. A 4iG Nyrt. 2019. évi értékesítésének nettó árbevétele meghaladja a 40 milliárd forintot (ez 2018-ban 879 millió volt), 

  2. A társaság 2019. évi adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírása előtti eredménye (ebitda) pedig meghaladja a 4 milliárd forintot (szemben a tavalyi 842 millióval).

  3. A társaság 2019. évi adózott eredménye meghaladja a 2,5 milliárd forintot (2018-ban 103 millió volt).

Indoklás a közleményben nem szerepel, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az idei évben a 4iG számos, milliárdos nagyságrendű állami megrendelést nyert el, amelyek összértéke több tízmilliárd forintot tesz ki.

Az igazgatóság fontosnak tartotta kiemelten felhívni a befektetők, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőinek figyelmét arra, hogy "jelen tájékoztatással a jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, a fenti információk a társaság igazgatóságának jelenlegi megítélésén és nem a társaság auditált éves beszámolóján alapulnak, így azok nem tekinthetőek végleges adatoknak" – szerepel a közleményben.

A 4iG és a Magyar Telekom Nyrt, tegnap jelentette be, hogy a 4iG visszalép attól a július 9-ei bejelentésben szereplő szándékától, miszerint megvásárolná a Telekom-csoporttól a T-Systems Magyarország Zrt.-t. Ugyanakkor a felek hangsúlyozták, hogy a konzorciumi megállapodásaik változatlan feltétellel hatályban maradnak, miközben tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.