Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Yvonne Dederick és Simon Zsolt közös cége, a TV2 Media Group Holdings Kft. két zártkörű részvénytársasággá oszlik. Amelyekbe a szétválás miatt megszűnő holding több mint 2,5 milliárd forintos, a cégiratok alapján nem azonosítható forrásból 2019-ben felbukkant vagyona egyenlő részben kerül.

2013 karácsonya előtt néhány nappal alakult meg a CCA-D6D Kft. nevű társaság, amely fő tevékenységeként a vagyonkezelést jelölte meg. Mint a két alapító, a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominos Kft. nevéből kiderül, az új cégük elkeresztelésével nem sokat bíbelődtek. A két alapító a TV2 két akkori vezetője tulajdonában állt: Simon Zsolt vezérigazgató a Double 6 Dominos Kft., Yvonne Dederick pénzügyi igazgató pedig a CCA Vízió Kft. felett diszponált.

A CCA-D6D alapítása mögött az állhatott, hogy a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Televízió Zrt.-t annak addigi német tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 Media AG eladta Simonnak és Dedericknek. A 444.hu későbbi információja szerint a németek eladói hitelt nyújtottak a vevőknek. A konstrukció úgy nézett ki, hogy az új tulajdonos CCA-D6D Kft. – vagyonkezelő cégként – több kisebb, az TV2-őt is üzemeltető céget (TV-HU1 Kft. és TV-CEE1 Kft.) magában foglalt. 

Yvonne Dederick. Fotó: FacebookYvonne Dederick. Fotó: Facebook

Simon és Dederick 2014 novemberében a CCA-D6D Kft.-t átkeresztelte TV2 Media Group Holdings Kft.-re. Egyúttal a TVHU1 és a TV-CEE helyét a TV2 Média Csoport Kft. vette át, miközben Simon és Dederick létrehozott egy új társaságot is, CEE Broadcasting Holding Kft. néven.  

A TV2-őt aztán Simon és Dederick cége 2015-ben eladta a 2019 januárjában elhunyt Andy Vajna érdekeltségének, a Magyar Broadcasting Co.-nak, a Forbes akkori értesülései szerint körülbelül 19,6 milliárd forintért.

Ez a vételár azonban nem jelent meg sem a TV2 Media Groups Holdings Kft., sem a CEE Broadcasting Holding Kft. (amely 2016 márciusától Resolution Services Kft.-re keresztelődött át) vagyonában. Erre a cégadatok alapján egy lehetséges magyarázat az lehet, hogy a vételár a ProSiebenSat.1

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.