<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A megfelelő eleség kiválasztása a kutyádnak többet jelent, mint egy olyan eledelt találni, amelynek az ízét szereti - bár ez is nagyon fontos tényező!

Ezeket általában ugyanis úgy alakítják ki, hogy teljes és kiegyensúlyozott étrendet biztosítsanak a kutyáknak – pontosan azt, amire szükségük van a bizonyos életszakaszukban.

Milyen tápanyagokra van szüksége a kutyádnak az eledelből?

Az olyan makrotápanyagok, például a fehérjék (beleértve az aminosavakat), a szénhidrátok, a rostok és a zsírok (beleértve a zsírsavakat is) fontosak a kiegyensúlyozottsághoz, hogy a kutyád mindent megkapjon, amire szüksége van.

A kutyák tápjából szükséges alapvető tápanyagok azonban olyan tényezőktől függenek, mint a koruk, a méretük, a fajtájuk és az étrendi érzékenységük, amire például a Panzi Fitactive kutyatáp megalkotásánál nagyban ügyeltek. Ezek ugyanis, amellett, hogy isteni finomak és különleges aromával rendelkeznek, remekül erősítik az immunrendszert, támogatják az ízületeket és a növekedést. 

Fehérje a kutyaeledelben

A fehérjék biztosítják azokat az aminosavakat, amelyek támogatják kutyád egészséges izmait, emésztését, immunrendszerét, valamint bőrét és szőrzetét. A Panzi Fit-active kutyaeledel pedig kiváló minőségű állati, valamint növényi eredetű fehérjéket tartalmaz.

Szénhidrátok a kutyaeledelben

A szénhidrátok energiát biztosítanak a kutyádnak, és segítik az egészséges emésztést. A Panzi Fitactive kutyaeledel receptjei között pedig olyan gabonák szerepelnek, mint például a barna rizs, cirok és árpa, amelyek remek forrásai ennek.

Rost a kutyaeledelben

A rostok elősegítik az egészséges emésztést és a jó baktériumok elszaporodását a bélben. Az egészséges emésztés támogatása érdekében pedig a Panzi Fitactive kutyaeledelei olyan természetes rostforrásokban gazdagok, mint például a teljes kiőrlésű gabonák és a hasított borsó.

Zsír a kutyaeledelben

A zsírok és olajok biztosítják azt az energiát, amelyre kutyádnak szüksége van a napi tevékenységek elvégzéséhez és az egészséges mozgáshoz, továbbá a zsírsavak támogatják a bőre és a szőrzete egészségét. A Panzi receptjeiben fellelhető repce- és halolaj, illetve a csirkezsír pedig remek forrásnak számítanak.

Mit válassz egy érzékeny gyomrú kutya számára?

Miután az állatorvos megállapítja, hogy mi zavarhatja a kutyád gyomrát, javasolhatja egy olyan kutyaeledel fogyasztását, mint amilyen a Panzi Fitactive hipoallergén száraz kutyaeledelei. Ezek ugyanis elkerülik azokat az összetevőket, amelyek általában ételérzékenységet okoznak a háziállatoknál, és az általuk kedvelt különféle ízekben kaphatók.

Készen állsz a kedvencednek a legjobb kutyatáp kiválasztására?

Ahogy az emberi szükségletek is egyénenként változhatnak, úgy a kutyák táplálkozási igényei is. Ennek megértése és akár egy állatorvos tanácsának kikérése nagyban segíthet abban, hogy egy olyan ízletes eleséget válassz, ami jelentősen elősegíti, hogy a kutyád hosszú évekig egészséges és teljes értékű életet  élhessen. 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.