3p

A koronavírus-járvány bedöntötte a fánkos bizniszt, de a cég ezzel nem szűnt meg. A régi-új tulajdonos építőipari vállalkozássá változtatta azt. Eközben Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után.

Nagyjából másfél hónappal a koronavírus-járvány hazai megjelenése után a lehúzta a rolót Vajna Tímea fánkos üzlete, a Mr.Funk. Erről a közösségi oldalain tájékoztatta a rajongókat a celeb. Mint írta, nem tudják tovább életben tartani az üzletet. Gyerekbútorokat, lekvárokat, egyéb élelmiszereket és tisztálkodási szereket, valamint 300 darab fánkot a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlottak fel.

Nyoma sincs már a fánkozónak. Fotó: a Mr.Funk Facebook-oldala
Nyoma sincs már a fánkozónak. Fotó: a Mr.Funk Facebook-oldala

A számok alapján azonban a koronavírus-járvány az utolsó csepp lehetett a pohárban, hiszen a gazdálkodási adatok alapján nem lehet azt mondani, hogy a fánkozó megtalálta volna a helyét a piacon. A Mr.Funk Kft. 2016-os megalapítása óta veszteségesen működött, és ezen az sem tudott segíteni, hogy 2018-ban Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert felvásárolta a legnépszerűbb budapesti fánkozót, a Donut Library-t és három egységből álló hálózatát.

A fánkozót üzemeltető céget a 2020. áprilisban eldöntött bezárás ellenére sem szüntette meg Andy Vajna özvegye. A cég 2020. szeptemberéig maradt a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. többségi tulajdonában (kisebbségi, 8,27 százaléknyi tulajdonrésze volt Gomez Norbertnek). Mivel azonban Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált cége időközben megszűnt, pontosabban beolvadt az AV Investments Kft.-be, papíron tulajdonosváltáson ment át a fánkozós cég.

Ám amiatt, hogy a fánkozó megszűnt és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Vajna Tímea - pontosabban a tulajdonában lévő AV Investments - tavaly nyáron kiszállt a cégből, tulajdonrészét pedig a kisebbségi tulajdonosnak, Gomez Norbertnek adta el.

Gomez a tulajdonszerzéssel párhuzamosan teljesen új profilt adott a cégnek. Erről a cég új neve is egyértelműen árulkodik, hiszen Mr.Funk Vendéglátó Kft.-ről Mr.Funk Építő és Szolgáltató Kft.-re változtatta azt. A Régiposta utcai székhelyről a VIII. kerületi Jázmin utcába költöztette a céget és a profilváltás jegyében új tevékenységi köröket is bejegyeztetett az új tulajdonos.

A társaság cégkivonata alapján a főtevékenység kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem helyett lakó- és nem lakóépület építése lett. A korábbi tevékenységi körök megtartása mellett több, építőiparral kapcsolatosat is felvett, így például

  • az építési terület előkészítését,
  • vízi létesítmény építését,
  • a folyadék szállítására szolgáló közmű építését,
  • a híd, alagút építését
  • és az elektromos, híradás-technikai célú közmű építését is.

Mindössze pár hét telt el azután, hogy Vajna Tímea AV Investments Kft.-je eladta a Mr.Funkban lévő többségi tulajdonrészét, alapított egy teljesen új társaságot. Szintén az AV Investments Kft. közbeiktatásával. Az értékesítés július elsején történt, július 26-án pedig 3 millió forintos törzstőkével megalapította a Sola Art Kft.-t, amit a cégbíróság augusztus 12-én jegyzett be.

A cég főtevékenysége vagyonkezelés, de mellette

  • reklámügynöki tevékenységgel,
  • PR, kommunikációval,
  • és médiareklámmal is foglalkozhat a cégkivonat szerint.

A cég ügyvezetője az a Kovács Andrea Mária lett, aki Vajna Tímea más érdekeltségeinek is operatív irányításáért felelős. Ügyvezetője a BUNO Kft.-nek, az AV Investments Kft.-nek és a Goal Film Kft.-nek is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!