2p

De maradt a néhai Andy Vajna alkotta céghálóban.

Vajna Tímea hányattatott sorsú vállalkozásainak egyike a fánküzletet működtető Mr. Funk Vendéglátó Kft., amely nem oly rég tulajdonost cserélt. A hivatalos cégnyilvántartás szerint szeptember vége óta az AV Investments Befektetési Kft. gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Vagyis a fánküzlet azért nem került messze néhai Andy Vajna hagyatékától, az AV-t –ugyanis az üzletember alapította pár évvel a halála előtt, feltételezések szerint azért, hogy a vagyon egy jó részét biztonságos távolságba helyezze az arra ácsingózó honi üzleti köröktől.

Nyalánkságok nagy halomban (Forrás: a Mr.Funk Facebook oldala)
Nyalánkságok nagy halomban (Forrás: a Mr.Funk Facebook oldala)

A történtek ellenére - a fánkboltot is elsodorta a koronavírus-járvány, mint annyi más üzletet, bár a vállalkozás vesszőfutása nem idén kezdődött el – a 2015-ben alapított Mr. Funk Kft. még működik. Idén szeptemberig a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. volt a többségi tulajdonos a cégben, de Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált vállalkozása időközben megszűnt - pontosabban beolvadt az AV Investments Kft.-be, az AV Holdings Vagyonkezelő Kft-vel és az RC Fashion Kereskedelmi Kft-vel egyetemben.

Amint a fent leírt folyamatból látszik, a tulajdonosváltás nem volt előzmény nélküli. A Mr. Funk a tavalyi évet 75,3 millió forint veszteséggel zárta, ami annyiban nem okozott meglepetést, hogy eddigi működése öt éve során minden évben negatív volt az adózott eredménye a cégnek. Volt már a tavalyinál rosszabb évük is – 2017-ben 168 milliós volt a mínusz – meg jobb is, például az indulás évében, amikor „csak” 242 ezer forint volt a veszteségük.

A fánkozó esetében a válságmenedzselést felvállaló AV ellenben kiugró sikerrel zárta az előző évet, 10,9 milliárd forint lett az adózott eredménye, ehhez közelit – 8 milliárd forinttal - legutóbb 2015-ben tudtak elkönyvelni. A cég tulajdonosa tavaly október óta a Cinergi Pictures Entertainment Inc., melynek magyarországi kézbesítési megbízottja dr. Pintér Aurél – aki egyben az Egyesült Államokba költözött Vajna Tímea kézbesítési megbízottja is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!