<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

De maradt a néhai Andy Vajna alkotta céghálóban.

Vajna Tímea hányattatott sorsú vállalkozásainak egyike a fánküzletet működtető Mr. Funk Vendéglátó Kft., amely nem oly rég tulajdonost cserélt. A hivatalos cégnyilvántartás szerint szeptember vége óta az AV Investments Befektetési Kft. gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Vagyis a fánküzlet azért nem került messze néhai Andy Vajna hagyatékától, az AV-t –ugyanis az üzletember alapította pár évvel a halála előtt, feltételezések szerint azért, hogy a vagyon egy jó részét biztonságos távolságba helyezze az arra ácsingózó honi üzleti köröktől.

Nyalánkságok nagy halomban (Forrás: a Mr.Funk Facebook oldala) Nyalánkságok nagy halomban (Forrás: a Mr.Funk Facebook oldala)

A történtek ellenére - a fánkboltot is elsodorta a koronavírus-járvány, mint annyi más üzletet, bár a vállalkozás vesszőfutása nem idén kezdődött el – a 2015-ben alapított Mr. Funk Kft. még működik. Idén szeptemberig a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. volt a többségi tulajdonos a cégben, de Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált vállalkozása időközben megszűnt - pontosabban beolvadt az AV Investments Kft.-be, az AV Holdings Vagyonkezelő Kft-vel és az RC Fashion Kereskedelmi Kft-vel egyetemben.

Amint a fent leírt folyamatból látszik, a tulajdonosváltás nem volt előzmény nélküli. A Mr. Funk a tavalyi évet 75,3 millió forint veszteséggel zárta, ami annyiban nem okozott meglepetést, hogy eddigi működése öt éve során minden évben negatív volt az adózott eredménye a cégnek. Volt már a tavalyinál rosszabb évük is – 2017-ben 168 milliós volt a mínusz – meg jobb is, például az indulás évében, amikor „csak” 242 ezer forint volt a veszteségük.

A fánkozó esetében a válságmenedzselést felvállaló AV ellenben kiugró sikerrel zárta az előző évet, 10,9 milliárd forint lett az adózott eredménye, ehhez közelit – 8 milliárd forinttal - legutóbb 2015-ben tudtak elkönyvelni. A cég tulajdonosa tavaly október óta a Cinergi Pictures Entertainment Inc., melynek magyarországi kézbesítési megbízottja dr. Pintér Aurél – aki egyben az Egyesült Államokba költözött Vajna Tímea kézbesítési megbízottja is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.