Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Natív tartalom

Hogyan hat a koronavírus következtében kialakult munkaerőhiány a vállalatirányításra? Milyen problémákba ütközik egy vállalkozás ilyenkor? Milyen taktikákat alkalmazhat egy cégvezető? Égető kérdések, amelyek egyre aktuálisabbak, hisz mind több ágazatban fordul elő, hogy csökken a kereslet. Rugalmasnak kellene maradni, hogy az ember tudjon reagálni a felmerülő problémákra, mint az ilyenkor jelentkező munkaerő-hiányra, vagy akár a cégtulajdonosra, aki nem csak a gyártásért, de minden másért is felel. Egy biztos, mikro-, kis- vagy közepes vállalkozása versenyelőnyre tehet szert, ha rendszerezi a termelést és a vállalatirányítást.

Gyártó vállalatot vezetni összetett, sokrétű képességeket igénylő feladat: nehézséget okoz jó benyomást tenni a beszerzés irányába, fenntartani a hatékonyságot az anyagtervezésnél. A vállalatvezetők igyekeznek tervezni a gyártást, de szükséges összehangolniuk a gépeket, a készleteket és a munkatársak munkáját is.

Csendesítsük el a negatív hullámokat!

Hogyan hat a koronavírus-járvány miatti munkaerőhiány a vállalatirányításra, és milyen problémákba ütközik ilyenkor egy kkv? A hullámok elcsendesítésére több megoldás van. Az egyik legkézenfekvőbb, egyben a legkellemetlenebb alternatíva a betanított emberek elbocsátása, akik adott esetben már bizonyítottak, jól teljesítettek, és akikbe a vezetők időt és energiát fektettek. Ez mindenképpen veszteség, még ha gyors megoldást is jelent. Egy másik megoldás lehet, ha az ember pályázati források után néz, ami noha időigényes feladat, ami speciális jártasságot kíván, de szerencsére, vannak olyan cégek a piacon, amelyek elvégzik a feladatot, akár díjmentesen, és csak a sikerdíjat kell kifizetni. De van egy további megoldás, amellyel vállalkozásunk hosszútávon is többet profitálhat. Ez pedig nem más, mint egy hatékony ERP rendszer megvásárlása, mint a hazai igényekre fejlesztett prodHost rendszere, amellyel adott esetben a vezetők felületi kezelések helyett valódi megoldást találhatnak.

Átlátni, rendszerezni, menedzselni!

Több vállalkozás használ vállalatirányítási rendszereket, melyek jó esetben nagyban megkönnyítik a munkát, egy szoftveren belül átlátható, rendszerezhető és menedzselhető a teljes vállalatirányítási rendszer a beszerzéstől a számlázásig. Egy ilyen rendszerrel időt, pénzt és egyéb erőforrásokat lehet megtakarítani. Ráadásul a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a közelmúltban jelent meg egy új ERP, a prodHost megoldása, amely teljes egészében hazai fejlesztés és ahogyan beszámoltunk róla korábbi cikkünkben: most ingyenesen kipróbálható.

De egy másik alternatíva lehet az eszközbeszerzés is, amely megoldás inkább abban az esetben lehet szerencsés, ha vállalkozásnak megnőttek a rendelései, de előfordulhat, hogy néhány dolgozó munkáját kívánják kiváltani egy újabb eszközzel.

Érdemes egy pillantást vetni arra, mennyit fektetnek a vállalkozások egy dolgozó bérébe, amíg az rentábilis lesz, mennyit egy gépbe és adott esetben mennyit egy vállalatirányítási rendszerbe. A folyamat, az átvilágítás végén valószínűleg mindenki számára az lesz a fontos, hogy a vállalkozása hatékonyan és átláthatóan működjön, hogy több erőforrása maradjon szabadon, amivel időt és pénzt takaríthat meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.